Presseturer 2020

I forkant av COVID-19 ble det gjennomført to presseturer i 2020.

Normalt sett inviterer vi internasjonal og nasjonal presse til Bodø & Salten for å vise dem hva regionen har å by på, slik at de kan gi god medieomtale i sine medier.

Dette har ikke vært mulig å gjennomføre som følge av COVID-19, og alt ordinært pressearbeid er derfor satt på vent. Vi satser nå på et nasjonalt marked for sommeren 2020, og har derfor gjort en kartlegging av norske reiselivsjournalister i de store norske mediehusene. Flere av disse har vi kontaktet for å stille oss til disposisjon til å gi tips og råd til reiser i regionen, og tilnærmer oss disse så godt vi kan selv om vi ikke kan invitere til presseturer.

03.05.202112:06 Julie Abelsen

2. – 3. Mars // Feelgood

Norsk high-end bokasin av redaktør og journalist Gullaug Pless. Hun er interessert i kunst, kultur og byliv. Overnattet på Radisson BLU hotel og fikk bl.a. oppleve Street art, NorlandiART, Fogg Gildeskål og Studio EBN. Gjennomført i samarbeid med Nord Norsk Reiseliv.

Resultatet ble:

  • 18 siders reportasje på street art og NorlandiART
  • 12 sider om designere nord for polarsirkelen (med Studio EBN og Fogg Gildeskål inkludert)

 

3. – 9. Mars // Ostseerport, NDR Television

Tysk TV-team kom til oss for å lage en reportasje med spesielt fokus på Europeisk Kulturhovedstad 2024. De skulle blant annet intervjue Henrik Dagfinrud i Bodø 2024 og Stephan Andre Skjelvan i Bodø kommune ang. byutviklingsprosjekter. De skulle filme havørn, båtbygging, Kjerringøy, Bodøbyen, NorlandiART etc.