Presseturer 2019

I 2019 gjennomførte vi totalt 13 presseturer

03.05.202112:01 Julie Abelsen

31. januar – 4. februar 2019 / Tysk kulturgruppe: 6 stk

Sandra Lehmann: Urlaubsguru (Youtube)

Nora Lysk: RND/reisereporter.de

Steffi Urban: Weser-Kurier

Stephan Hölzwimmer: Passauser Neue Presse

Thomas Lindemann: Freelans (FAS)

Susanne Jock: Badische Neusten Nachrichten

 

Highlights Bodø & Salten: Scandic Havet Hotel; LystPå (middag og lunsj); Konsert Bodø Jazz Open Vinterjazz; Street Art; Saltstraumen; Kjerringøy – handelsstedet og møsbrøblefse; OHMA; Stormen konserhus og bibliotek; Bådin bryggeri.

 

 

19. – 21. februar 2019 / Tysk gruppe: Nord/Fjord – promotering av direkterute til Bergen med videre connection til Bodø.

6 stk.

Highlights Bodø & Salten: Han Sylte og Valnesfjord; Jakobsbakken Mountain Resort i Sulitjelma (vinteropplevelser, gruvehistorie, street art); Hundholmen; Saltstraumen (Vinter-RIB og Tuvsjyen); Jektefartsmuseet; Nordlys.

 

Resultater:

 

 

21. – 26. Februar 2019 / Spansk gruppe Helgeland & Bodø/Salten: 8 stk:

Gabriela Domingo, El Hedonista

Virginia Martinez, El Pais

Alvaro Rodriguez, El Pais

Sergi Reboredo, Freelance

Lorena Garcia, Freelance

Ida Plaza, Blog de Paco Nadal/El Pais

Alicia Jasanada, Vanguardia Dominical

Guimar Haugues, Viajes National Geographic

 

Highlights Bodø & Salten: Saltfjellet hotel; Samisk kultur; Nordlandsbanen; Street art Bodø sentrum; Hundholmen; Scandic Havet Hotell; Norsk Luftfartsmuseum; Saltstraumen; Restaurant LystPå.

 

Resultater:

https://www.lavanguardia.com/20190325/46975293201/viajar-auroraboreal-artico-noruega.html

https://1000sitiosquever.com/que-ver-en-bodo

 

18. – 20. mars 2019 / Travel XP

Indisk TV-team på 4 stk. fra en av verdens største reisekanaler.

Tok kontakt med oss for å gjøre et program på Bodø & Salten, med ønske om fokus på vinteropplevelser. De ankom i bil på kvelden 18. og hadde ei natt i Bodø på Thon Hotel Nordlys. Dagen etter ble brukt til filming i Saltstraumen, hos Craig Alibone, på Roast/Scandic Havet, Street Art, og byliv i Bodø sentrum. På kvelden kjørte vi til Jakobsbakken Mountain Resort (Fjellfarer), der fikk de servert fantastisk treretters middag. Dagen etter fikk de oppleve snø, hundekjøring og isfiske som ble filmet. De kjørte direkte videre til Narvik fra Sulitjelma. Programmet ble sendt i august.

 

11. – 15. april 2019 / NORDIC Magazine, Lex Wagenaar

Nederlandsk journalist.

Planlagt, men avlyst grunnet sykdom.

7. – 9. juni 2019 / Fodors // Megan Starr

Bloggeren Megan Starr med fotograf kom til Bodø for å oppdatere reiseguiden til Fodors (US). Overnattet en natt i telt på Mjelle, besøkte Kjerringøy handelssted hvor de spiste møsbrømlefse. Besøkte Saltstraumen på egen hånd. En natt overnatting på Scandic Havet. Resulterte i en fantastisk artikkel om Bodø like etterpå:

13. – 20. juni 2019 / Talents 2 Norway

Talents2Norway er et årlig pressearrangement i regi av Innovasjon Norge Hamburg, hvor de inviterer unge lovende journalister under 32 år til Norge i en uke for seminar med den kjente journalistlæreren Peter Linden og for egen researchrundt egne/gitte tema. Her gjelder digital storytelling med bruk av forskjellige formater (film, lyd, bilder, tekst).

Bodø ble benyttet som utgangspunkt/HUB-by for Talents2Norway 2019. 12 unge håndplukkede journalister kom til byen for seminar før de ble sendt rundt over hele Norge for research til sine bidrag. Tre av journalistene ble igjen i Bodø & Salten for å skrive sine saker basert på vår destinasjon. Deretter returnerte alle til Bodø for en siste seminardag før retur til Tyskland.

I tillegg ønsket foreleser Peter Linden å utforske nasjonalparker i regionen noen dager i forkant av arrangementet og gjøre en sak på dette.

Veldig vellykket arrangement.

24. – 25. juni 2019 / Young Wild Travelers

To franske bloggere som besøkte Bodø og Helgeland. En overnatting i Bodø på Thon hotel. Utforsket byen på egen hånd før de reiste videre til Helgeland med hurtigbåt.

 

21. – 22. juli 2019 / Alva Gehrmann

Besøkte Bodø & Salten igjen for å følge Hamsuns fotspor. Hun besøkte The Arctic Hideaway på Fleinvær og Jektefartsmuseet de første to dagene. Tilbragte så fem dager på Hamarøy for å oppleve Hamsunsenteret etc. Deretter fire dager i Steigen på Naustholmen og Engeløya. Besøkte også kjerringøy Handelssted før retur.

24. – 25. juli 2019 / Expressen

Svensk avis.
Fokus på tog og steder å besøke langs togbanen i Norge.

Besøkte Keiservarden, Street art, Rib til Saltstraumen med Explore Salten, Kajak i molorota med Rett kjøl.

-

24. – 26. september / Disney - Frozen

Disney og Frozen besøkte Bodø & Salten i høst.  Turen ble gjennomført i regi av Innovasjon Norge, NordNorsk Reiseliv og Visit Bodø. Den var ikke planlagt, og ingen har hatt den i sine budsjetter. Derfor har det vært noen utfordringer med finansiering, men det ble et spleiselag mellom nevnte aktører samt Avinor Bodø. Det var en stor pressegruppe bestående av 12 journalister (deriblant National Geographic), tre stk fra. Disney (inkludert produsenten av Frozen), og fire stykk fra Japan. (NHK – Japans svar på NRK og Disney Japan). Formålet med turen var å promotere Frozen 2 som sendes på kino verden over i desember, samt scouting for ny Frozen-film og en japansk film som filmes i november. 

Disney hadde pressevisning av Frozen 2 i Stormen konserthus før de fikk oppleve regionen. De bodde på Saltstraumen hotell, og fikk oppleve følgende i løpet av turen; Tuvsjyen og stenalderopplevelser;  Nordlysjakt på Langsanda som ble helt fantastisk; Saltstraumen i RIB med havørn og geologi; Ureddplassen; Svartisen med Brestua og brevandring; Kiss a moose; fantastisk busstur langs Kystriksveien, Nordland Nasjonalparksenter med samisk historiefortelling; samisk opplevelse hos Oskal med bidos, joik og reinsdyr.

Det ble en helt fantastisk tur med solide leveranser fra alle aktører, og med værgudene på vår side. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger i etterkant, og vi begynner allerede å se effektene.

 

29. – 31. oktober / UpNorway / Helen Dalley

I samarbeid med turoperatøren UpNorway tok vi imot journalist Helen Dalley. UpNorway har planlagt og booket turen selv, med bistand fra oss. Helen var svært interessert i arkitektur, og besøkte Manshausen. Hun reiste med hurtigbåt og testet TravelPass Nordland. Etter Steigen reiste hun videre til Lofoten før hun returnerte til Bodø og bodde ei natt på Scandic Havet.

Resultater:

 

21. – 22. November 2019 / Skyfritt, Widerøe

Vi ble kontaktet av redaktør for Widerøes nye flymagasin, Skyfritt,  som lanseres 1. februar. Egmont har nettopp tatt over produksjonen, og skulle besøke Nord-Norge for å gjøre seg bedre kjent med landsdelen. De ønsket å inkludere Bodø & Salten i marsutgaven, og temaet var «aktiviteter for alle aldre».  De besøkte Saltstraumen, Luftfartsmuseet og Newton Flight Academy.

-

10 - 12. Desember 2019 / Gay Times Travel / Stephen Unwin, UK

Etter et døgn i Oslo reiste de til Bodø. Vi hadde lunsj med dem på restaurant LystPå og tok de med til Norsk Luftfartsmuseum. De fikk Travel Pass Nordland og reiste videre til The Arctic Hideaway på Fleinvær hvor de overnattet to netter. Deretter retur til London.

Resultater: Artikkel publisert i den trykte utgaven av Gay Times Travel i mars 2020. Den digitale utgaven er forsinket grunnet korona.

, click to open in lightbox