10 ting å gjøre i Salten i påsken

Vi gleder oss til påske med et åpent samfunn igjen, etter 2 år med begrensninger skal vi ha ferie med mulighet for å både bevege oss litt rundt.
Vi har satt opp 10 tips til ting man kan gjøre i Salten i Påsken.

28.03.202209:01 Hanna Grav

1. Garantert påskestemning på Kjerringøy Rorbusenter

Kjærringøy Rorbusenter åpner for sesongen og byr på fullt program for påskedagene. 
Det blir mange felles aktiviteter som påskeegg-jakt, sang og musikk, tur til Øygårdsfjellet, grilling og påskequiz, for å nevne noe.

> Les mer om Kjerringøy Rorbusenter her

Foto: Kjerringøy Rorbusenter

2. Nyt påsken på tur.


Påsken i nord kan enkelt oppsummeres som litt vinter og litt vår. Salten byr på uendelig med fjelltopper, turstier og fantastiske fossefall som bør oppleves. Pakk sekken med kvikk-lunsj, appelsin og kakao å kom deg ut på tur. 

> Sjekk ut 10 lokale turfavoritter her

Foto: Frank R. Dahl

3. Ta deg en mini-ferie.

Salten er full av perler som bør besøkes, så hvorfor ikke ta en mini-ferie i en av Saltens mange kommuner? Hopp på hurtigbåten fra Bodø til Steigen og ta deg ei natt på Helnessund Brygger, eller sett deg i bilen å kjør til Gildeskål for å oppleve spektakulær glamping hos Følvika Northern retreat. 

> Se våre beste tips for overnatting i Salten

Foto: Tudor Mazilu


4. Besøk en nasjonalpark.

Mange er kanskje ikke klar over at vi faktisk har 5 nasjonalparker i Salten. 
Sjangsen er derfor stor for at du ikke trenger å reise så veldig langt for å kunne besøke en. Nasjonalparkene i Salten byr på fantastiske friluftsområder og storslått natur. 

> Vi har laget en oversikt over nasjonalparkene her

Foto: Salten Friluftsråd


5. Ta med deg lunsjen ut på ei strand. 


Strandliv er ikke bare forbeholdt sommer, er været bra er det lite som slår en dag på stranden. Lag matpakken ferdig hjemme eller ta med ferdig røre å stek pannekaker på primusen. 
Husk bøtte, spade og godt med klær. 

Vi oppfordrer til å delta i dugnaden med å holde havet og strendene våre rene med litt strandrydding. 

> En oversikt over Saltens fineste strender finner du her

Foto: Hanna Grav


6. Få med deg Bodø/Glimt - Roma kampen.

På skjærtorsdag møtes Bodø/Glimt og Roma igjen, i Europa Conference League. Denne gangen er det kvartfinale! Dette er med andre ord en kamp du ikke vil gå glipp av. 
Om du ikke skal reise til Roma for å oppleve kampen live, så anbefaler vi at du kler deg i påskegult å stikker innom Sportsbaren i Bodø Sentrum eller Kjerringøy Rorbusenter å får med deg kampen i godt selskap. 

> Finn mer informasjon om Sportsbaren her

Foto: Nordnorsk Reiseliv


7. Dra på roadtrip og spis Møsbrømlefse 


Er det én ting vi i Salten vet å sette pris på så er det ei god Møsbrømlefse. Hvorfor ikke ta med deg familien på roadtrip til Nordnes kro og camping eller Kjelen Kafe i Saltstraumen å spise Møsbrømlefse.
Dette er en ekstra fin aktivitet om været skulle være på den litt kjedelige siden. 

> Her er flere tips for hvor du kan spise Møsbrømlefse i Salten




8. Besøk Thaihuset og Gammen i Gildeskål, eller Stavkirka i Beiarn.

Rett ved Kystriksveien i Gildeskål ligger det noen lett gjemte skatter, bare noen hundre meter fra veien ligger Thaihuset og Gammen. Dette er et sted for rekreasjon og meditasjon, hvor man kan sitte i stillhet å speide utover det vakre landskapet. 

Stavkirka i Beiarn er også verdt å få med seg, dette er en stavkirke i miniatyr, bygget av én mann alene. Uavhengig av om man er interessert i kultur eller ikke, så bør man absolutt se dette fantastiske byggverket. 

> Les mer om og finn beskrivelse til Thaihuset og Gammen her



9. Påske uten snø? Finn frem sykkelen! 

Blir det avbært i påsken og lite snø i løypene, kan skiene fint byttes ut med sykkel. 
Sykle deg en tur i nærområdet eller legg ut på en lengre tur om været spiller på lag. Har du ikke egen sykkel så er det mulig å leie El-sykkel hos Opplev Nord i Bodø. 

> Se vår oversikt over steder å sykle i Salten



10. Påske med snø? Da bør du ta deg en tur i bakken.

Kanskje blir det skikkelig påskestemning med snø i løypene og sol. Da bør du ta turen til Vestvatn Alpinanlegg og Arctic Cabins i Misvær. Etter en lang dag med aktiviteter i bakken og kaffe i solveggen, kan du trekke deg tilbake, senke skuldrene å nyte roen i en av Arctic Cabins koselige hytter. 

> Les mer om Vestvatn alpinanlegg her.

Foto: Vestvatn Alpinanlegg