Midnattsol - aktiviteter å gjøre i sommernatta

Vi skal ikkje sova bort sumarnatta synger Aslaug Låstad Lygre. Er du heldig å befinne deg i Salten mellom slutten av Mai til midten av Juli, så er dette ord å leve etter.

07.04.202211:58 Hanna Grav

I landet der solen aldri går ned.


Lite slår en vakker sommerdag i nord-norge, en slik dag man aldri har lyst skal ende. Noen dager sitter det ekstra langt inne å skulle gå å legge seg når kvelden kommer, da solen fortsatt ligger over horisonten og maler både bygd og by orange av deilig kveldssol.

Det finnes mye man kan gjøre i midnattsolens rike, så her er noen tips over hvordan man kan nyte sommerkveldene, gjøre de litt lengre, og opplevelsene enda større. 


Ta et kveldsbad. 

Vi er heldige som har mange små viker og strender i alle kommunene som ligger langs kysten, å på innlandet har vi vakre fjellvann, elver og kulper. Vi har uendelig med bademuligheter i Salten, og litt magisk er det å bade både i lys og vann en sen sommerkveld.

Foto: Frank Dahl.

> Se en oversikt over våre beste strandtips her


Ta med kveldsmaten ut.

Brødskivene må ikke alltid nytes ved kjøkkenbordet, både store og små er garantert å legge seg med et smil om munnen om kveldsmaten spises ute. 
Smør matpakke eller ta med ved og ingredienser for å lage Smores, å ta med vennegjengen eller familien på midtnattsol-jakt. 

Sup i midnattsolen.

Blikkstille vann og midtnattsol er en perfekt anledning for å lete frem SUP'en eller kayakken. 
Slike rolige og behagelige vannaktiviteter blir desto bedre på natten, da alt du hører er lyden av havet som skvulper, og solen som varmer i kjinnene. Topptur på ski. 

Kanskje er du av typen som foretrekker litt mere action? Topptur på ski på Svartisen i midnattsol er en opplevelse for livet. Å slynge seg ned på den store breden midt på natten mens solen fortsatt er på himmelen. Dra på sykkeltur 

Vil du oppleve midtnattsolen fra sykkelsetet kan dette gjøres på mange måter. Enten du liker landeveissykling eller fjellveissykling, eller kanskje du er enda tøffere å driver med terrengsykling. Salten er perfekt for sykling. 

Foto: Kontrafei MediaGå på topptur.

Se solen snuse på horisonten fra en av Saltens mange fjelltopper. Det er noe helt eget å sitte på en fjelltopp midt på natten, helt stille rundt seg og med naturen for seg selv. 


Midnattgolf

Sving deg gjennom natten med et slag golf. Her kan du være oppe hele natta om du ønsker å spille golf. Landskapet og golfbanen forandres når det bader i midnattsol, så dette er en opplevelse du sent vil glemme. 

Foto: Rune Nilsen