Guiding i museet på Støtt

«Silden er kommet!» utbrøt Handelsmannen Mack full av begeistring. Den omtales som havets sølv fordi den skapte rikdom og hektisk aktivitet hos fiskerne, handelsbetjentene, trandamperne, klippfiskarbeiderne og jekteskipperne.

Museum
10.06.202017:18 Frida Iversen

Visste du at selveste Zahl (Mack i Hamsuns romaner) tilførte kapital og ressurser til Støtt og drev det sentrale handelsstedet på Nordlandskysten på 1800 tallet?

I dag drives Støtt gamle handelssted av 4.generasjon og er et av de mest bevarte kulturminnene vi har fra kystkulturen i Nordland. Samtidig er det et levende fiskevær med «liv i husan» og en arena for kultur- og naturopplevelser.

Bli med oss på en historisk reise på Konferansemuseumet i Gammelbutikkens andre etasje.
Du vil få høre de gylne historier fra fiskernes liv og virke, handelsmennene i regionen, lokal historie fra Støtt og regionen, bearbeiding av fisk på land og jektefarten til Bergen m.m. Du vil også se på Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor du vil ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn.

Nyt en 3 eller 5-retters meny basert på lokale og kortreiste matskatter i Restaurant Gammelbutikken. Overnatt i det herskapelige Bakeriet, dette vil gjøre besøket ditt til en uforglemmelig opplevelse.

Støtt brygge
8159 Støtt

Hvordan komme seg til Støtt : Hurtigbåten fra Bodø hver dag kl: 16:15 (søn 16:45). Alternativt kjør til Ørnes og ta hurtigbåten hver dag kl: 9:25 (søn 16:50). I perioden 20.06 – 16:08.2020 har hurtigbåten egen sommer rute hvor du også kan ta en dagtur til Støtt. Les mer på: https://reisnordland.no/a/regionale-hurtigbaatruter

Telefon: 40021212
E-post: eaa@stott.no
Nettside: https://stott.no/project/guiding-i-fiskerimuseet/

Støtt Brygge
Museet på Støtt
Støtt Brygge
Museet på Støtt
Støtt Brygge
Museet på Støtt
Støtt Brygge
Museet på Støtt
Støtt Brygge
Museet på Støtt
Støtt Brygge
Museet på Støtt