5 ting du må spise når du er i Bodø og Salten

Noen matretter må du spise når du er i Bodø og Salten. Noen av dem har du kanskje aldri hørt om engang, men vil garantert ikke bli glemt når du først har smakt det. Her er 5 retter du må smake når du er i Bodø og Salten

15.09.202111:26 Otelie Knædal

1. Møsbrømlefse

Saltenrett nr. 1. Dette er en gammel tradisjonsrett, som blir servert som middag av saltenværingene, selv om tilreisende mener det heller er en dessert. Møsbrømlefse er rett og slett lefse laget på tradisjonelt vis, fylt med brunostsaus, kalt møsbrøm, smør og rømme. Du kan ikke reise fra Salten uten å smake Møsbrømlefse.

Foto: Karoline O.A. Pettersen


2. Grillet tørrfisk

Grillet tørrfisk finner du på flere restauranter i Bodø, og er en populær rett blant lokale og tilreisende. Tørrfisk har blitt eksportert fra Norge i flere hundre år, og er derfor en viktig del av vår kultur og mattradisjon. Smak den deilige retten på blant annet Bjørk, Bryggerikaia og Lystpå.

Foto: Bjørk

3. Makroner og sjokolade fra Craig Alibone

Du kan ikke besøke Bodø uten en tur innom Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria.
Med lidenskap som blir lagt inn i produktene her, får du tak i himmelske makroner og sjokolade, sannsynligvis den beste du noensinne har smakt. Du kan til og med nyte et glass Champagne ved side av.

Foto: Karoline O.A. Pettersen

4. Gulrotmarmelade fra Han Sylte

Marmelade trenger absolutt ikke bare bli laget av frukt, og det vil gjerne Han Sylte vise deg. Gulrotmarmelade lages av gulrøtter de selv dyrker i Valnesfjord. På grunn av de gode dyrkeforholdene, blir gulrøttene ekstra søte og smaksrike her. Vel verdt et besøk.

> Les mer om Han Sylte her.

Foto: Han Sylte

5. Fiskesuppe

Fiskesuppe er like godt sommer som vinter. Fersk fisk, direkte fra havet ved kysten vår, servert i en deilig suppe. Fiskesuppe kan nytes på blant annet Bryggerikaia i Bodø.