Lokale tips av stillhetsnyter Håvard Lund

En farende fant i kulturlivets tjeneste, komponist og musiker, skribent, jobber som landsdelsmusiker for Troms Fylke, kjenner reiselivsbransjen fra begge sider. Igangsetter av the Arctic Hideaway Fleinvær.

Stillhetsnyter
02.03.202009:21 Isabell Grønnslett

1. Hva er dine beste overnattingstips?

Skjelstad kunst og kulturgårdSteigen, en kulturlåve med hjemme-hos mat og drøm-deg-bort-rom hos mama Lillian, ingen over henne.

Myken B`n`B – sesongdrevet lavterskelperle med kreativ, leken overnatting, og veldig fint vertskap.

Følvika Northern Retreat på Sandhornøy, et veldig hyggelig hjemme-hos konsept, med nærhet til den fineste stranda i Salten!

Edvardas hus, Tranøy, et one-not-to-miss, men sjekk om Waldemar er på jobb!

Nordgående hurtigrute fra Trondheim, stå opp kl. 06 uansett årstid, opplev strekningen Polarsirkelen-Bodø ute på dekk

The Arctic Hideaway, Fleinvær, en liten landsby på 10 arkitekttegnede tiny houses  i et uberørt værr vest av Bodø. Du presses ut i naturen på en ubønnhørlig måte som du blir takknemlig av.

2. Min Saltenfavoritt

Strendene i Gildeskål, herunder flygesanden på Nord-Fugløy

3. Hvorfor bør folk oppleve Bodø & Salten?

Salten er et underutviklet område å reise i, men dette kan snus til noe positivt. Du reiser som de lokale, du slipper tilrettelagte snarveier, sluser, feller og andre fenomen som oppstår der reiselivet er utviklet. Men, der igangsetterne virkelig vil ha turister, dit er det fantastisk hyggelig å komme.

Dessuten er du alene i en natur der fjellene er dobbelt så høye som Lofoten, men like spisse. Vit også at solnedgang bak Lofotveggen kun sees herfra! 

(Foto: Martin Losvik)

Martin Losvik
, click to open in lightbox