Lokale tips av naturelsker Bjørn Godal

Et ihuga friluftsmenneske, med stor forkjærlighet for de nære og kortreiste opplevelsene. Bjørn er leder i Salten Friluftsråd, og tar gjerne både møtene og overnattingene utendørs når han er på jobbreise.

Naturelskeren
02.03.202009:04 Isabell Grønnslett

1. Hva er dine beste aktivitetstips?

Øytopping. Bestige topper på øyer, små eller store alt etter lyst og evner, sommer som vinter. Premien er fantastisk utsikt.

55 Forførende Friluftsmål. Indrefiletene av opplevelser i Salten, plukket ut av lokalkjente. 10 av di finner du HER. Nærmere beskrivelse finnes på TellTur.no. 

Skøytetur på et av de mange store ferskvatnene i Salten, midtvinters. Helt spesiell er den 47 km lange runden i Steigen med Straumfjordvatnet, Storvatnet og Forsanvatnet.

Klimaendring på nært hold: Engenbreen. Norges lavestliggende isbre, i rask tilbaketrekking, gir et tydelig bilde på endringene som skjer. Har du ikke skjønt de før, vil du skjønne det der.

Sjø(l)plukk i fjæra. Rent hav og ren kyst gir mulighet for kulinariske matopplevelser, hvor du selv plukker ingrediensene. Velg mellom tang, tare, skjell, krabber og kråkeboller, og tilbered gjerne på stedet. Omgivelsene er desserten. Vel bekomme!

2. Min Saltenfavoritt

Sommerskitur over Svartisen i midnattssol.

3. Hvorfor bør folk oppleve Bodø & Salten?

Ekstremt lett tilgjengelige opplevelser i et eventyrlig og variert landskap. Norges mest kjente villmark, Rago ligger rett ved E6 i Sørfold, mens Hamarøy byr på Norges kanskje laveste alpine topp; Hamarøyskaftet.

Vil du sykle langs lite trafikkerte veier i storslått landskap eller padle langs kritthvite strender med rikt fugle- og dyreliv, er mulighetene mange i både Rødøy, Meløy, Steigen og Hamarøy.

Når kvelden kommer kan du finne ditt eget usjenerte paradis. Er du heldig kan en elg eller rein komme svømmende forbi.

(Foto: Frida Bringslimark)