Lokale tips kulturekspert Anita Overelv

Anita har jobbet i kulturbransjen siden tidlig 90-tall, og kjenner regionens kulturliv svært godt. Hun har ledet Trænafestivalen, jobbet med SALT Art & Music og jobber nå aktivt i kulturfeltet ved siden av jobben på Hamsunsenteret.

Kultureksperten
02.03.202009:10 Isabell Grønnslett

1. Hva er dine beste kulturtips?

Blåfrostfestivalen. Arrangeres i februar på Slipen Scene på Rognan. En festival med populærmusikk av både nasjonale og internasjonale artister.

Er du glad i kunst og kaos, anbefales Dama Di i Bodø – et vintage utested med deilig utebakgård og egen vinbar i Leiligheta. Dama Di har også egen scene for lokale og nasjonale artister. Et annerledes møtested med god energi!

Er du interessert i litteratur har Stormen Bibliotek mye å by på. Ikke bare bøker, men seminarer, debatter, konserter og festivaler. Blandt annet det Vilde Ord, en litteraturfestival som finner sted i oktober.

Hamsundagene er Saltens (og en av Norges) eldste kultur- og litteraturfestivaler, med selvsagt fokus på forfatter Knut Hamsuns liv og forfatterskap. Den arrangeres i august, annethvert år, på Hamarøy. På Hamarøy finner du også Hamsunsenteret - et senter for Knut Hamsun, med litterær utstilling og Kafe Sult. Du kan også besøke Hamsuns barndomshjem når du allerede tar turen.

2. Min Saltenfavoritt

Mitt favorittsted er Korsnes, med vakre strender og berg i den uslåelige Vestfjorden. Stedet er noe bortgjemt, men lett tilgjengelig når du kjører E6 Nordover ved å ta av like før fergeleiet på Bognes.

Det er noen svært spesielle og unike helleristninger på Korsnes, en til nå underkommunisert historisk perle. Det er også gode bademuligheter for de som våger seg i kjølige Vestfjorden.

3. Hvorfor bør folk oppleve Bodø & Salten?

Salten har alt; storslått natur, dype skoger, lange stier, høye fjell, pulserende byliv, hav, fjord, isbreer, moltebær og folk. Nordlyset og midnattssolen. Fine mennesker som møter deg med en ærlig hjertelighet og god energi. Her er også fremtid og innovasjon. Det er gourmet for de som liker det, men også grilling av pølser på bålpanne i skogen.

(Foto: Martin Losvik)