Lokale julegaver

Bodø & Salten har mange lokale bedrifter og produsenter som lager særegne og nydelige produkter, som vi er veldig stolte av og glad i. Her er våre forslag til lokale julegaver for enhver smak.

19.11.202010:53 Kristine Solli

1. Lekre ullprodukter fra Fogg Gildeskål

Foto: Fogg Gildeskål

Fogg Gildeskål har et bredt utvalg av luer, skjerf/hals, og ulloverdeler i ulike varianter. Produktene er lekkert designet og passer like godt til hverdags som på tur. Produktene er bærekraftige og inspirert av den arktiske livsstilen. Klærne er både for kvinner og menn.

Produktene får du kjøpt:

 • I nettbutikken på fogg.no
 • Hos Foggs lokale shop i Gildeskål
 • Hos No.14 i Bodø
 • Hos O. Johanson i Bodø
 • Hos Foggs pop-up shop på Grünerløkka i Oslo

2. Designprodukter av lakseskinn fra Studio EBN

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Designer Elisabeth Benonisen bruker lakseskinn i sine produkter - et bærekraftig materiale som i matindustrien ellers ville blitt kastet. Hos Studio EBN finner du vesker i alle varianter og farger, pengebøker, kortmapper, nøkkelringer, armbånd og annet fin accessories. Både for kvinner og menn. En perfekt gave til den som er glad i mote og design.

Produktene får du kjøpt:

 • I nettbutikken på studioebn.com
 • Hos Studio EBNs lokale butikk i Bodø (rett over Opal gullsmed)
 • Hos No.14 i Glasshuset
 • Hos Høyer på City Nord

3. Produkter med håndtegnede illustrasjoner fra Ingrid Oline

Foto: Ingrid Oline

Bodøjenta Ingrid Oline tegner vakre illustrasjoner som trykkes på mange ulike produkter: notatbøker, handlenett, strikkebøker, kokebøker, sengetøy, plakater, kaffe og mye mer! Her finner du også de aller fineste gavelappene og julekortene.

Produktene får du kjøpt:

 • I nettbutikken på ingridoline.no
 • Hos Ingrid Olines butikk på City Nord
 • Utvalgte gavelapper og kort finner du også hos La France på Koch kjøpesenter.

4. Interiør og skinnprodukter fra Skogfrua

Foto: Marthe Mølstre

Skogfrua tilbyr blant annet håndlagde forkler, grytelapper og vesker i skinn, rustikt interiør, og andre håndtverksproukter. Janne som driver Skogfrua er også skomaker og kan fikse dine gamle favorittsko og vesker. 

Produktene får du kjøpt:

 • I nettbutikken på skogrua.no
 • Hos den koselige lokale butikken til Skogfrua i Sørfold

5. Matkasse med en smak av Salten

Foto: Han Sylte

En perfekt gave til den som har alt må være å gi bort en smakfull samling av godsaker fra lokale matprodusenter i regionen vår. I kassen putter du litt Arctic Salt fra Saltstraumen, gulrotmarmelade fra Han Sylte i Valnesfjord, bringebærgløgg av bringebær fra Bjørklund gård, oster fra Kjerringøy, juleøl eller Gullpils fra Bådin, sjokolade fra Craig Alibone, og litt godsaker fra delikatessebutikken til Brødrene Berbusmel. Heges Matopplevelser hjelper deg også med å skreddersy julematkasser som gave ut fra det din matglade tante, bestefar eller nabo liker. 

Matprodukter fra Salten får du kjøpt hos:

6. Smaken av Kulturveien

Langs Kulturveien er det mange gode aktører som tilbyr lokale matprodukter. De har satt sammen en stor og en liten julepakke som er perfekt til å gi bort i gave.
Liten pakke inneholder: Kjepølse fra Misværgeita Delikatesser, Blomst fra Torills blomster, Konfekt fra Urtehagen på Tofte, Salte mandler fra Amors Bakst.
Stor pakke inneholder: Urtesalt fra Urtehagen på Tufte, Blomst fra Torills blomster, Knekkebrød og italienske kjeks fra Artic Cabins, Julekake og Ostemermelade fra Amors Bakst, Konfekt og juleurtete fra Urtehagen på Tofte. 

Pakkene må bestilles innen 20. desember og kan hentes i Bodø Sentrum, Misvær og Saltdal etter avtale. Bestilling gjøres på vipps til nr. 951 55 525.

Pris for liten pakke: 445,- Pris for stor pakke: 828,-