Førjulsaktiviteter i Bodø & Salten

Har du lyst til å bruke førjulstiden på å gjøre noe hyggelig sammen med familien eller gode venner? Her er våre forslag til hva dere kan finne på for å komme i sikkelig julestemning.

11.12.202013:05 Julie Abelsen

Stå på skøyter

Foto: Visit Bodø

Har du ikke prøvd den nye skøytebanen på taket av Kvartal69 enda? Da er det på tide. Ta med en god skøyter og en god venn. Vi garanterer skikkelig julestemning!

Julemarked i Bodø sentrum

Foto: Bodø Sentrum

12. - 20. desember er det åpent julemarked på Rådhusplassen Bodø hver dag kl. 11.00 - 18.00. Her finner du et stort utvalg ev boder med drøssevis av flotte produkter. Se oversikt over utstillerne her.

Julekolonialen hos Han Sylte

Foto: Han Sylte

Besøk Julekolonialen i Valnesfjord. Her får du en god dose ekte juleglede og julenostalgi med stemningsfulle produkter for juleelskere. Her finner du både julepynt og gaver for alle og en hver. Du kan også handle i julekolonialens nettbutikk

Julekolonialen har åpent 31. okotber - 24. desember.

Torsdager: 16–21
Fredager: 11–15
Lørdager: 11–15

Pepperkakebyen 

Foto: Visit Bodø

Tradisjonen tro har Bodø Bakeri åpnet Pepperkakebyen Bodø i Stormen Bibliotek. Lokale bedrifter, lag og foreninger, konditorer og mange frivillige barn og voksne har laget sine bidrag for å bygge hele Bodø i pepperkaker. Ta turen innom for en titt - det er gratis og helt magisk!

(Ps. sjekk ut Visit Bodøs konstruksjon av Saltstraumbrua ;))

AdventSTI

Foto: Kulturveien

Langs Lakselva i Misvær, med startpunkt ved Kom Inn-butikken finner du årets utgave av Adventstien. Her kan du gå en stille tur, langs en kreativt opplyst sti som ender ved en benk med tilhørende stearinlys. Stien er alltid åpen, coronavennlig og gratis. Kanskje avslutter du turen med en med julemiddag hos Urtehagen på Tofte?

Les mer på www.kulturveien.no 

Julekonsert i Misvær

Arktisk Filharmoni gir deg ekte julemagi i Misvær og Skjerstad Kirke. 18. og 19. Desember holder de julekonsert. Les mer på www.kulturveien.no 

Digital luciakonsert

Foto: Bodø Domkirke

Bodø Domkirkes Ungdomskor inviterer til det som er en av Bodøs vakreste juletradisjoner. I år er den populære Luciakonserten i Domkriken åpen for alle - på grunn av smittevern sendes den digitalt. Mer informasjon finner du HER.

Førjulsballett

Foto: Stormen Konserthus

20. desember inviterer Pias Ballettstudio til førjulsballet i Stormen konserthus. Ta med deg en danseglad venn og kom i ekte julestemning.

Billetter kjøpes HER.

Jul på Norsk Luftfartsmuseum

Foto: Norsk Luftfartsmuseum

Nå kan du gå på jakt etter julekuler på Luftfartsmuseet. Bruk appen eller finn ark i resepsjonen og registrer de du finner. Museet trekker flotte premier før nyttår. I appen kan du også få digital guide som tar deg med på omvisning i museet. Årets julegave fra Luftfartsmuseet er Flysimulator og museum i samme pakkepris. En perfekt juleaktivitet eller julegave til noen du er glad i.