Bodø & Saltens beste shoppingsteder

Her er våre beste shoppingtips for deg som elsker god design og som er på jakt etter de unike lokale produktene. Eller for deg som vil boltre deg på ett av byens shoppingsenter.

23.09.202011:52 Julie Abelsen

1. Bærekraftig design fra Studio EBN

Bodø-designeren Elisabeth Benonisen står bak disse håndlagde veskene og tilbehørene som er inspirert av arktisk natur. Merket karakteriseres av nordisk minimalisme, håndverk og lokal tradisjon. Veskene og tilbehøret er laget av lakseskinn fra norden - ett biprodukt fra matindustrien som ellers ikke ville blitt brukt.

Produktene får du kjøpt hos Studio EBNs butikk i Bodø sentrum - Storgata 8 (inngang i Professor Schyttes gt.).

Les mer om Studio EBN her.

Fotos: Karoline O.A. Pettersen

2. Lokale designerklær fra FOGG Gildeskål

FOGG Gildeskål har ullprodukter av høy kvalitet og lekker design. Bak merket finner du søstrene Gøril og Frøydis fra Gildeskål i Salten - Frøydis er arkitekt og Gøril er bunadsmester. 

Plaggene deres har et moderne design inspirert av Arktisk livsstil og kultur. Gjennom kvalitet, håndverk, historie og design deler Gøril og Frøydis livsstilen og tenkemåten sin fra nord. Produktene passer for deg som vil ha kvalitetsplagg som varer lenge uten å gå på kompromiss med stil.

>Les mer om FOGG Gildeskål her.

Produktene finner du hos FOGGs butikk i Gildeskål, eller hos ett av deres utsalgssteder i Bodø sentrum: O Johanson på torget og No14 i Glasshuset.


Foto: FOGG Gildeskål

3. Eksklusiv hudpleie fra Brudanger Norway

Produsert blant mektig natur blir det eksklusive hudepleiemerket Brudanger til.
I produktene blir det bare brukt økologiske og naturlige ingredienser, som vil gi huden din gløden den trenger. 

Bak merket står sykepleier og kosmetikkutvikler, Hege Granberg. Med utdannelse fra Italia har hun tatt med seg læren om urter og hvilken effekt de har på huden. Produktene i hudpleieserien er nøye utvalgt og sammensatt. Akkurat det huden trenger! 

Kan kjøpes hos Salmon Center Gildeskål og i nettbutikk. Passer til både menn og damer.

> Nettbutikk

Foto: Brudanger 4. Lokalproduserte kort og gavelapper hos Ingrid Oline

Den kreative Bodøjenta Ingrid Oline åpnet sin konseptbutikk i 2019. Her finner du håndtegnede illustrasjoner på alt fra kort og gavelapper til handlenett og bøker - i tillegg til flere andre spennede gaveartikler. Ingrid Oline tilbyr også hyggelige arrangementer i sin butikk som blant annet tegnekurs og juleverksted.

> Les mer om Ingrid Oline her.

Produktene finner du i konseptbutikken på City Nord, eller på en av de andre utsalgsstedene i Bodø: Husfliden, Nøste i Storgata, Bjerkeng blomster og Salmon Center.  

Foto: Ingrid Oline

5. Nord-Norges største kjøpesenter - City Nord

Det store senteret huser over 100 butikker, både kjente kjeder og loale produsenter. Her finner du altså et mangfold av shoppingmuligheter og spisesteder.

Senteret har åpent fra 10.00 - 21.00 på hverdager og 10.00 - 19.00 på lørdager.

> Les mer om City Nord her.

Senteret har gode og gratise parkeringsmuligheter.

Foto: City Nord

6. Bodø sentrum og KOCH-senteret

I Bodø sentrum finner du hyggelige gater med kaféer, restauranter, parker og torg. Kjøp deg en kaffe to-go og utforsk byens folkeliv. I tillegg kan du vandre gjennom Glasshuspassasjen og shoppe på KOCH kjøpesenter midt i smørøyet av byen. I Bodø sentrum finnes både små nisjebutikker og store innbydende kjedebutikker.

Har du lav shoppekondis er det heldigvis mange gode pausesteder. Test byens beste kanelbolle hos Brødrene Berbusmel, ta et glass champagne og en makron hos Craig Alibone Pâtisserie og Champagneria, eller slapp av med god utsikt på Stormen Bibliotek.

KOCH-senteret har åpent 10 - 20 på hverdager og 10 - 18 på lørdager.

> Les mer om shopping i Bodø sentrum her

Foto: Brødrene Berbusmel / Thomas Litangen

7. Han Syltes kolonial og shopping

I kolonialen til Han Sylte i Valnesfjord finner du mange spennende produkter - som Han Syltes egen gulrotmarmelade laget på lokale gulrøtter dyrket under midnattssola. Fra september er julekolonialen åpen, og det er en liten himmel av godsaker for deg som er interessert i pynt, gaveartikler og interiør. Det er også åpen kolonial til påske og på sommeren.

> Les mer om Han Sylte her.

Han Syltes marmelade finner du også i utvalgte matbutikker i Bodø sentrum.

Julekolonialen, Foto: Karoline O.A. Pettersen

Drit forbanna amazing lys gløgg, Foto: Karoline O.A. Pettersen

8. Husfliden

Husfliden i Bodø har både tradisjonelle og lokale håndtverksprodukter, og er en av byens eldste butikker. Her finner du god kvalitet og nordnorske særegenheter - både klær, gaver og bruksting.

Husfliden finner du i Storgata 23 i Bodø.

> Les mer om Husfliden her.

Foto: Husfliden Bodø