Topp 14 Instasteder i Bodø & Salten

Vil du ha sommerens fineste Instagram-feed? Her er en oversikt over de mest fotogene stedene i Bodø og Salten.

28.08.202008:14 Julie Abelsen

Det er få ting som tar seg bedre ut i sosiale medier enn bilder av majestetiske fjelltopper, vakker utsikt, brennende solnedganger og kritthvite strender. Bodø og Salten-området byr med sin storslagne og varierte natur på alt dette, og enda litt til. 


1. #Hovdsundet

Bodøs svar på Bora Bora, Hovdsundet, er fotogen med stor F. Denne kritthvite stranda forbinder øya Litlhovden med fastlandet, og er omringet av krystallklart, azurblått hav. Kan det bli mer Instagram-vennlig? Neppe.  


Foto: Rikke Kjølberg, @rikkekjolberg

2. #Manshausen

De prisbelønte Manshausen-hyttene ligger på Nordskott i Steigen kommune. Ikke bare er de karakteristiske hyttene utrolig fotogene i seg selv – omgivelsene rundt og utsikten ut over det krystallblå havet er så Instagram-vennlig som man får det.

Book en overnatting på Manshausen her.


Foto: Karoline Pettersen


3. #Finnesfjellet

Sagnomsuste fjellformasjoner og spektakulær utsikt preger turen til toppen av Finnesfjellet i Gildeskål kommune. Turens beste Instagram-lokasjon befinner seg på rundt 250 høydemeter; her rager Finnesjuran, noen mektige og karakteristiske fjellstabber.

Her kan du finne turbeskrivelse til Finnesfjellet.


Foto: Sophia Wedege Stavnem, @sophiawedege

4. #Rago

Naturskjønne Rago nasjonalpark ligger i Sørfold kommune. Det kontrastfylte landskapet byr på glassklare elver, tordnende fosser, stille furuskoger, glattskurte fjellformer og forrevne klipper – her går man aldri fri for gode fotomotiv. Ragos flotteste utsikt (og beste Insta-spot) får du over den mektige Litlverivassfossen, fra utsiktspunktet på Grisryggen.

Les mer om Rago her.

 Foto: Visit Bodø

5. #Saltstraumen

Bare 33 km rett utenfor Bodø sentrum kan du oppleve verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen. Naturfenomenet er et spektakulært skue og et stilig fotomotiv. Ta turen når strømmen er på sitt sterkeste for de beste bildene.

Les mer om Saltstraumen her.

Se når strømmen er på sitt sterkeste i Saltstraumentabellen.

Foto: Adam Vradenburg, @adamvradenburg


6. #Keiservarden

Keiservarden omtales gjerne som «Bodøs tak», og er et av byens mest besøkte turmål. Utsikten fra Keiservarden er upåklagelig – her kan man speide ut over Bodøhalvøya, Saltenfjorden, Børrvasstindan og Lofotveggen. Ta en midnattssol-tur hit for skikkelig Instagram-materiale.

Her kan du finne en turbeskrivelse til Keiservarden.

 Foto: Visit Bodø

7. #Ingeborgfossen

Fossefall + Instagram = sant! Ingeborgfossen ligger i Saltdal kommune, og er et kraftig og spektakulært fossestryk som tar seg særdeles bra ut foran kamera.

Her kan du finne en turbeskrivelse til Ingeborgfossen.


Foto: Sophia Wedege Stavnem, @sophiawedege

8. #Valnesfossen

Bodøs høyeste fossefall, Valnesfossen, er også svært fotogen. Skal du ha de beste bildene av fossen må du regne med å få deg en kjølig dusj på kjøpet, men som de sier; do it for the Gram!

 Foto: Astrid Sofie Lien, @astridsophie

9. #The Arctic Hideaway

Prisvinnende arkitektur i naturskjønne omgivelser – kan det bli bedre? The Arctic Hideaway ligger midt i havgapet på øya Fleinvær i Gildeskål kommune, og her kan man finne både sjelefred og fantastiske fotomotiv.

Book en overnatting på The Arctic Hideaway her. 


Foto: Kathrine Sørgård 

10. #Svartisen

Svartisen strekker seg over Meløy, Rødøy og Rana kommune, og er med sine 370 kvadratkilometer Norges nest største isbre. Ismassene viser et spekter av blåtoner, fra transparent is til turkis og mørkeblå. Foran Engabreen, Svartisens mest kjente bretunge, ligger det vakre, asurblåe Engabrevatnet. Her fyller man fort kamerarullen – hele stedet skriker rett og slett av Instagram-vennlighet.

Les mer om Svartisen her.

Foto: Karoline Pettersen

11. #Brennviksanden

Ikke uten grunn er Brennviksanden i Steigen flere ganger kåret til en av Norges flotteste strender. Denne 2 kilometer lange stranden er omkranset av ruvende, majestetiske fjell, og byr på myk og hvit sand, krystallklart vann og en fargesprakende blomsterflora.

Brennviksanden er et naturreservat, og det er derfor ikke lov å campe hverken nede på stranda eller i marka rundt. Stranda er likevel perfekt for bading, soling, rusleturer og ikke minst: den er utrolig fotogen.

Book en overnatting i nærheten av Brennviksanden her. 


Foto: Elisabeth Nilsen, @elisanilsen

12. #Rødøyløva

En av Saltens fineste utsikter får man fra Rødøyløva. Toppen ligger cirka 440 meter over havet, og gir en spektakulær panoramautsikt ut over Rødøys vakre skjærgård. Ta turen og fyll kamerarullen med fantastiske utsiktsbilder, men vær forsiktig: det advares mot å gå ut på kantene av fjellet, da noen av partiene har løse steiner.

Her kan du finne en turbeskrivelse til Rødøyløva.


Foto: Helle Malene Andersen

13. #Langsanden

Vakre Langsanden ligger på Sandhornøya i Gildeskål kommune. Her er sanda kritthvit, havet blått og omgivelsene spektakulære – forholdene ligger med andre ord godt til rette for de perfekte Instagram-bildene. På gresslettene i bakkant av stranden er det fint å slå opp telt.

Les mer om Gildeskål her.


Foto: Emely Homillano Skrede

14. #Hamarøyskaftet

Lyst på en luftig opplevelse? En tur på klatreperlen Hamarøyskaftet gir både god utsikt og skikkelig kule bilder. Ønsker man å bestige dette karakteristiske fjellet må man ha med guide, men annen erfaring med klatring behøves ikke.

Book en guidet tur til Hamarøyskaftet her eller her. 

Foto: Håvar Johan Pedersen, @hjohan98

Foto: Hedda Aksnes