TIX

TIX, eller Andreas Andresen Haukeland som han heter, ble først kjent for russesanger som "Sjeiken" og "Shotgun". Men etterhvert har han også blitt kjent for musikk med mer seriøse og personlige temaer og tekster. For mange er han mest kjent fra Melodi Grand Prix i 2021 der han vant med låta "Fallen Angel"

Intervju
17.12.202117:01 Julie Abelsen

Hva er ditt beste minne fra Kjerringøy?

Det beste minnet var da jeg tok en ekstra runde med helikopteret rundt øya før jeg skulle av gårde til konsert på Sortland. Og da jeg gikk innom skolen for å spille fotball med elevene. 

 

Er du spent foran premieren?

Det er litt nervepirrende å være først ut. Jeg var ganske nervøs, så hukommelsen min er ganske tåkete fra min egen dag og jeg vet ikke helt hva vi kan vente oss.

 

Hva tror du «Hver gang vi møtes» vil gjøre med karrieren din?

Jeg tror vel egentlig ikke det kommer til å ha så mye å si for karrieren min, men jeg håper at programmet kan gi meg stor verdi på et mer personlig plan. Ved å la folk bli kjent med meg blir det litt lettere å leve et normalt liv uten gamle fordommer knyttet til artistkarrieren min.  

 

Har innspillingen satt dype spor?

Jeg kom jo rett fra Eurovision til Kjerringøy, så det var jo en ganske voldsom kontrast. Noe av det viktigste jeg sitter igjen med fra innspillingen er nok erfaringen av at vi artister gjerne har mer til felles enn vi ofte tror. Og det å være en del av et miljø hvor vi heier på hverandre. Det opplevde jeg på Kjerringøy - at vi alle gjorde vårt ytterste for å få frem det beste og fineste med hverandre. 

 

Hva gjorde naturen her i nord med deg?

Hehe, den gjorde meg hes, men det tror jeg låter bra på TV! Det var et par kalde og regntunge dager i løpet av uken.