Jarne Bernhoft

Jarle Norman Bernhoft-Sjødin, også kjent under artistnavnet Bernhoft, er en norsk sanger, multiinstrumentalist, komponist og tekstforfatter. Han ble først kjent som vokalist i Span og fikk deretter stor suksess som soloartist, inkludert en Grammy-nominasjon.

17.12.202117:26 Julie Abelsen

Hva er ditt beste minne fra Kjerringøy?

Det må være da jeg vandret ned til Alsosvika med Pappa på Facetime og viste han at naustet han bygde der på 1970-tallet fortsatt sto. Det var mange gode minner som flomma på. Og mens jeg satt der og skua ut over havblikket og tenkte at bedre blir det ikke så svevde en kongeørn ca ti meter over meg. Rein og skjær magi! 

 

Er du spent foran premieren?

Ja, men ikke nervøs. Jeg er brennsikker på at den fantastiske stemninga vi opplevde der kommer til å stå ut av skjermen.

 

Hva tror du «Hver gang vi møtes» vil gjøre med karrieren din?

Først og fremst har jeg blitt en bedre låtskriver og utøver av å høre og se de andre artistene, samt dykke inn i hvordan de tenker rundt sitt virke. Det er bare å glede seg, de er bra folk.

 

Har innspillingen satt dype spor?

Absolutt!

 

Hva gjorde naturen her i nord med deg?

Asså jeg blir helt mo i sjela av bare å tenke på å lene meg mot sørvesten inn fra Karlsøyfjorden, så det er et utømmelig reservoar av emosjon å hente bare der. 

Ikke minst er det masse tålmodighet å lære som låtskriver fra å ha vært på fisketur på nevnte fjord. En må kle seg godt, vente til det flør, og så skal du plassere deg godt, holde båten på meen og vente på napp fra storsei. Det blir bra låter av sånn tankegang.