Storbyferie med utendørsaktiviteter og heftige matopplevelser

Bodø & Salten byr på alt fra aktive utendørsopplevelser i rå natur til urban storbyfølelse med kule utesteder, top-notch matopplevelser og lokal øl.

02.10.202009:13 Julie Abelsen

Dag 1: Fart, action og den ultimate kombinasjonen av by og natur

Det tar dere kun 15-20 minutter å gå fra flyplassen til Bodø sentrum med alle hoteller og urbane opplevelser i umiddelbar nærhet. Dette er også utgangspunktet for bynære og spektakulære naturopplevelser.

Foto: Karoline O.A. Pettersen 

RIB-rafting i verdens sterkeste malstrøm - Saltstraumen

Sett lista og start turen med å dra rett fra flyplassen og ut i RIB-båt. Dere kjører direkte fra Bodø sentrum og ut til Saltstraumen. Å kjøre på de vanvittige naturkreftene er en spektakulær og fartsfylt opplevelse.

Foto: Tommy Andreassen 

Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter passere det 3km lange og 150m brede sundet i en hastighet på opp til 20 knop. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opp til 10 m i diameter og 4-5 m dype.

Foto: Tommy Andreassen

Både Explore Salten og Stella Polaris tilbyr turer med RIB.

Les mer om Saltstraumen her.

 

 

Bodø Action Hall

Hold adrenalin-kicket oppe, og fortsett dagen hos Bodø Action Hall. Den ligger midt i Bodø sentrum, i gangavstand fra alle hoteller, og tilbyr blant annet Laser maze, Lasertag, Escaperoom og Viritual reality. Vi garanterer en morsom opplevelse – spesielt dersom konkurranseinstinktet er høyt i gjengen.

Foto: Bodø Action Hall

Spis middag på en av byens beste restauranter

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Etter en lang dag med aktiviteter er det tid for god mat og drikke. Vil dere skjemme dere litt bort anbefaler vi LystPå eller Larsen Mat og Vinbar som tilbyr casual fine dining. Hos de to sistnevnte kan dere velge og vrake fra vinkart som er listet på Star Wine List eller bestille lokal øl fra Bådin bryggeri – test for eksempel «Saltstraumen» eller «Keiservarden».

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Bodø har også flere andre restauranter som serverer mat av høy kvalitet. Prøv for eksempel klassikeren Bjørk med italienske retter som pasta og pizza, eller asiatisk Crispy Duck hos Ohma.

Se oversikt over Bodøs restauranter her.

Foto: Karoline O.A. Pettersen

 

Overnatting og drinker with a view

Både Scandic Havet og Radisson Blu Hotel Bodø har skybar i toppetasjen. Legger dere overnattingen til en av disse har dere kort vei fra gode drinker og fantastisk utsikt til komfortable hotellrom. Men barene er åpne for alle gjester uavhengig av hvilket hotell dere velger.

Foto: Karoline O.A. Pettersen 

Se oversikt over Bodøs hoteller her.

Se oversikt over Bodøs utesteder her.

 

 

Dag 2: Spill, sport og uteliv

Bodø byr på flere aktiviteter – både utendørs og innendørs. Legg opp til en dag med lek, moro og skikkelig guttastemning. På kvelden må dere prøve byens uteliv.

 

Golf i storslått nordnorsk natur

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Bodø golfpark ligger på nordsiden av byen, med utsikt over hav, fjell og Lofotveggen i det fjerne. Kjøreturen ut tar kun 10 minutter med bil og er en flott opplevelse i seg selv. Bodø Golfpark har en flott 18-hulls kombinert links og skogsbane, med omgivelser som tar pusten fra de fleste.

Foto: Karoline O.A. Pettersen 

Innendørsaktiviteter: bowling, biljard, shuffleboard, konsert eller klatring?

Her er det bare å velge å vrake. Vil dere holde dere i sentrum kan dere ta turen til Royal Bowling som tilbyr både bowling, biljard, snookebord, shuffleboard og barlounge. Er dere på utkikk etter en mer kulturell opplevelse kan dere sjekke ut programmet til det prisbelønte konserthuset Stormen, som blant annet er kåret til et av verdens beste å spille akustisk musikk i. Bygget har også fått flere priser for sin flotte arkitektur. Foto: Karoline O.A. Pettersen

Litt utenfor byen finner dere Mørkvedhallen klatresenter – et av landets nyeste og beste klatreanlegg. Her kan dere prøve buldring, tauklatring og automatiske nedfiringssystem.

 

 

Test Bodøs uteliv

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Nå er det på tide å prøve Bodøs uteliv. Hundholmen er ett av de mest populære utestedene i byen. Her samles lokale i alle aldre hver helg. I første etasje er det en stor bar med rikt utvalg av drikke, samt kjøkken og åpen restaurant på dagtid. Så her kan dere starte kvelden med middag dersom dere ønsker det. I andre etasje finner dere egen bar, shuffleboard, og ikke minst stedets brygghus. Her produseres eget øl, som dere bare må smake på dersom dere tar turen hit. På kveldstid er det god stemning og dansegulv her.

Foto: Karoline O.A. Pettersen 

Se oversikt over utesteder her.

 

 

Dag 3: Utforsk bynær natur før avreise

Det er kort vei fra hotellrommet og rett ut i nordnorsk spektakulær natur med havsalt sjøsprøyt, høye fjell, hvite strender og nordnorsk høstluft. Selv om dere er på byferie er det obligatorisk å få med seg en naturopplevelse i miniatyr når man reiser hit.

 

Mini-topptur til Keiservarden

Foto: Karoline O.A. Pettersen

Keiservarden er Bodøs byfjell, og det mest populære turmålet blant lokalbefolkningen. Turen opp tar ca. 45 minutter, og gir dere 360graders utsikt over byen og omgivelsene. Førstemann opp!

 Foto: Karoline O.A. Pettersen

Er dere slitne etter kvelden før kan dere ta en kortere tur i sentrum. Kjøp en kaffe to-go og en kanelbolle hos Brødrene Berbusmel, og gå en tur langs Moloen, dra på stree-art-vandring, eller hiv dere på en bysykkel og ta turen ut til Nyholmen Skandse.

Foto: Karoline O.A. Pettersen