Storbyferie med shopping og champagne

En helgetur med vennegjengen er alltid deilig på høsten. Shopping, champagne og latterkrampe med gode venner er viktig påfyll før en lang vinter. Bodø vil overraske dere med kultur, arkitektur, lokale produkter og vin i verdensklasse.

02.10.202009:11 Julie Abelsen

Dag 1: Luksuriøs storbyfeeling i kompakte Bodø

Bodø er en liten by, men vet du hvor du skal gå kan du få skikkelig storbyfeeling likevel. Fordelen er kort gangavstand mellom kvalitetsrestauranter, hoteller, butikker og spektakulære naturopplevelser. Det tar faktisk bare 15-20 minutter å gå fra flyplassen til bykjernen (PS: Husk vindussete på flyet – Bodø har en av de vakreste innflyvningene du har sett!).

 

Champagnelunsj hos Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Kickstart turen med champagnelunsj hos Bodøs sjokoladekonge Craig Alibone. Her blir dere møtt av pastellrosa interiør og en disk full av sjokolade, makroner og fantastiske kaker, der hver eneste lille bit er håndlaget med kjærlighet.

Til søtsakene får dere servert velutvalgt champagne eller annen vin, og det splitter nye stedet har allerede fått plass på Star Wine List. Det er ikke uten grunn at dette er Bodøværingenes nye favoritt. På kveldstid kan dere besøke champagnebaren i underetasjen – men husk å bestill bord!

Bilder: Karoline O.A. Pettersen

Shopping

Bodø har flere gode designere og lokale produkter av høy kvalitet som bør utforskes. Blant annet lakseskinn-vesker fra Studio EBN, stilfulle ullplagg fra FOGG Gildeskål og kort med håndtegnede illustrasjoner fra Ingrid Oline. Sjekk også ut lokale produkter hos Husfliden Bodø, plakater hos Gundersons og interiør hos No.14.

 

Byen huser også flere kjøpesenter. Både City Nord som er Nord-Norges største shoppingsenter, KOCH-senteret i hjertet av sentrum har alt du trenger av butikker og litt til.

Se liste over Bodøs beste shoppingsteder her.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen

 

Slapp av på hotellrommet

Selv om Bodø er kompakt og gangavstandene korte, trenger man en pust i bakken etter en lang dag på høye hæler. Hotellene i Bodø sentrum har nye og komfortable rom med utsikt mot hav og fjell. Nyt en hvil på hotellsenga, vis frem hva dere har kjøpt og dans til musikk mens dere ordner dere for kvelden.

Se oversikt over Bodøs hoteller her.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen

 

Dra på skybar

Etter å ha ladet batteriene er det tid for å utforske byens uteliv. Her er det mange steder å velge mellom, men er du ny i byen anbefaler vi å dra til en skybar. Enten Top13 på Radisson Blu Hotel eller Roast i øverste etasje på Scandic Havet. Her får dere både Bodøs beste drinker og formidabel utsikt! At byen er plassert midt i nordnorsk natur gjør det hele ekstra spektakulært. Er dere heldige får dere et glimt av nordlyset på himmelen.

Se oversikt over Bodøs utesteder her.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen 

Dag 2: Retreat-dag med kultur og velvære

Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024, og det er mye spennende som skjer på kulturfronten i byen. Få med deg noe av det før kulturhovedstadsåret og før alle andre. Kombiner det med noen timer velvære, så får dere en perfekt venninnedag.

 

Street Art vandring og people watching

Start dagen med å utforske byens sidegater og gå på jakt etter Bodøs street art som er plassert på flere bygninger byen over. Her kan dere få tatt kule bilder til Instagramfeeden. Stilige bilder får dere også tatt på kaia utenfor praktbygget Stormen Bibliotek. Blir det kaldt, kan dere gå inn og nyte arkitektur og utsikt over havna med en kaffe fra bibliotekskaféen.


Les mer og se kart over street art her.

Bilde: Dan Mariner

Lunsjkonsert i Stormen

Kulturkvartalet Stormen huser i tillegg til biblioteket også et fantastisk konserthus. Arktisk filharmoni spiller lunsjkonserter hver fredag i fojaéen – en perfekt formiddagsaktivitet dersom det er litt hustrig ute. Det er også verdt å gå på konsert her på kvelden. Konserthuset er tross alt kåret til et av verdens beste å spille akustisk musikk i.

Se programmet til Stormen Konserthus her.

Bilde: Karoline O.A. Pettersen

 

Spa og velvære

Hva skriker vel jentetur mer enn en dag på spa? 7. Himmel og Spektrum Velvære har et utvalg av badstuer, behandlinger og boblebad både innendørs og utendørs. Nyt en felles gruppebehandling med skravling, vin og massasje. Dere kan også bestille lengre behandling i par eller hver for dere. 

Les mer og se oversikt over behandlinger her.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen 

Spis middag på en av byens beste restauranter

Bodø har mange gode restauranter. Prøv klassikeren Bjørk med italienske retter som pasta og pizza, asiatisk Crispy Duck eller sushi hos Ohma, eller byens beste fiskesuppe hos Bryggerikaia. For de vininteresserte anbefaler vi LystPå eller Larsen Mat og Vinbar som begge ligger på Star Wine List og tilbyr casual fine dining. 

Se oversikt over Bodøs restauranter her.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen

 

Dag 3: Utforsk bynær natur før avreise

Det er kort vei fra hotellrommet og rett ut i nordnorsk spektakulær natur med havsalt sjøsprøyt, høye fjell, hvite strender og nordnorsk høstluft. Selv om dere er på byferie er det obligatorisk å få med seg en naturopplevelse i miniatyr når man reiser hit.

Brunsj hos Brødrene Berbusmel

Start dagen på en av Bodøs kaféer. Hos Brødrene Berbusmel midt på torget finner du byens beste kanelboller, skoleboller, solboller og mange andre bakevarer. Her har de også en liten «kolonial» med lokale varer du kan kjøpe med hjem.

Bilder: Karoline O.A. Pettersen

 

Søndagstur i bynær natur

Kjøp en kaffe to-go og ta en spasertur i den vakre naturen rundt byen – eller i en av byens parker. Gå en tur langs Moloen i Bodø sentrum, eller hiv dere på en bysykkel og ta turen ut til Nyholmen Skandse. De sprekeste tar turen opp til Bodøs mest populære turmål, byfjellet Keiservarden. Turen opp tar ca. 45 minutter, og gir deg 360graders utsikt over byen og omgivelsene.

Foto: Karoline O.A. Pettersen