Helgetur som gir ro og harmoni

16.09.202112:49 Julie Abelsen

På høsten kommer hverdagsstresset tilbake for fullt, og noen ganger får vi et akutt behov for å trekke oss tilbake. Bodø & Salten kryr av avsidesliggende steder i vill og vakker natur hvor du kan være helt for deg selv, slappe av og fylle på med ny energi.

 

Det er balsam for sjela å puste inn frisk fjelluft og kjenne sjøsprøyten i ansiktet.

Her er våre tips til komfortable steder og opplevelser som hjelper deg å gjenvinne balansen.

The Arctic Hideaway, Foto: Pasi Aalto

1. Følvika Northern Retreat

Ute på Sandhornøy i Gildeskål kommune, langt vekk fra bystøy og mas, kan du nyte høstvær og utsikt over vakker natur fra en varm og koselig glassdome. Kryp opp i senga med en kopp kakao og nyt stillheten: Her har du fullstendig privatliv til tross for glassvegger og -tak.

> Les mer

Foto: Følvika Northern Retreat

2. The Arctic Hideaway

Denne arkitektoiske perlen ligger ute i havgapet på øya Fleinvær. Her er det ingen veier, ingen biler, ingen butikker, ingen kø, og få andre mennesker. Alle anlegges funksjoner er fordelt på ulike hus - et sovehus, et kjøkkenhus, et toaletthus, et oppholdshus - slik at du tvinges ut i naturens friske terapiluft. Det perfekte stedet for å finne zen. 

> Les mer

The Arctic Hideaway, Foto: Kathrine Sørgård

3. Velvære

Skjem deg bort hos en av Bodøs mange velværesteder. Nyt en massasje eller ansiktsbehandling hos 7. Himmel og besøk spaavdelingen hos Bodø spektrum for å slappe av i et utvalg boblebad og badstuer. Eller ta en tur til London Barber for en ny og fresh look. Her vil du bli godt ivaretatt, og du vil føle deg vel etterpå!

Foto: London Barber

Foto: Marthe Mølstre

4. Vandre i Nasjonalparker

Salten huser hele fem nasjonalparker med variert og vakker natur, hvor du kan gå i timesvis uten å treffe et eneste menneske. Det er terapi det. Ta med deg tursko, sekk og telt, og legg avgårde. 

> Les mer om turer i Saltens nasjonalparker

Rago nasjonalpark, Foto: Visit Bodø

5. Steigen Lodge

Hos Steigen lodge kan du bo kofortabelt i splitter nye og moderne hytter samtidig som du har åpen utsikt rett mot hav, fjell og nordlys. Hyttene ligger på Engeløya i Steigen, med nærhet til den vakre stranda Bøsanden og drøssevis av turmuligheter. 

> Les mer

Steigen lodge, Foto: Kamilla Lund

6. Tranøy fyr

Hos Tranøy fyr kan du våkne opp kun til lyden av bølgeskvulp og fuglekvitter. Stedet er et eget lite paradis med ordentlig sjel og gjestfritt vertskap. Her kan du blant annet bli med på morgenbad hele året og spise deilig mat på lokale råvarer i restauranten.

Tips: hold øynene åpne for spennende arrangementer her - blant annet har det vært avholdt "fri vill og glad retreat" og uteyoga flere ganger.

> Les mer

Tranøy fyr, Foto: Karoline O.A. Pettersen

7. Yoga i den arktiske fjellheimen

Oppe i fjellheimen i Sulitjelma kan du være med på utendørs yoga i kanskje verdens friskeste luft. Her kan du puste ut, slappe av og lade batteriene til det fulle.

> Les mer

Jakobsbakken, Foto: Tom Roger Olsen

8. Manshausen

De prisvinnende arkitektoniske sjøhyttene på Manshausen henger over kaikanten, slik at det føles som å våkne ute på havet. Opphold deg lunt og varmt i de flotte designhyttene og opplev samtidig den nordnorske naturen på nært hold.

> Les mer

Foto: Manshausen

9. Bjørklund gård

Domene hos Bjørklund gård ligger bortgjemt i naturskjønne Sørfold. På gården kan du plukke bringebær og jordbær fra åkeren i sesong, få servert hjemmebakte kanelsnurrer og bringebærsaft i kaféen i nærheten. Et perfekt sted å dyrke romantikken på.

> Les mer

Bjørklund gård, Foto: SL Media

10. Arctic Cabins

I Misvær utenfor Bodø finner du Arctic Cabins. Hyttene har nærhet til skog, fjell og alpinbakken på Vestvatn som er mye besøkt på vinteren. Et godt sted å være både alene, sammen med din kjære eller med hele familien.

> Les mer

Foto: Karoline O.A. Pettersen

11. Sami Safari Camp

Innerst i Mannfjorden i Hamarøy kan du dra på lavvoglamping langt bort fra folk og støy. Bli med på skogsbading og opplev samisk åndelighet. Hit drar du for å revitalisere deg selv i helt urørt natur. Samí Safari Camp tilbyr blant annet tredagers mindful naturretreat hvor du kan gjenopprette relasjonen til naturen.

> Les mer

Foto: Samí Safari Camp