Storflåget

Storflåget er et populært turmål blant Saltdalingene. Tar du turen hit får du et fritt og luftig utsyn over store deler av Saltdal.

Fakta om turområdet

Parkering/start: Linebakken eller rundkjøringen i Rognan

Vanskelighetsgrad: Middels, merket sti

Stigning: ca. 430 m

Høyeste punkt: 439 moh

Lengde: 5 km

Tidsanslag: 2,5 timer t/r

Terreng: Sti, bratt stigning

Kommune: Saltdal

Om turen

Utsikten og nærheten til sentrum på Rognan lokker mange til dette turmålet. Fin mosjon får du også på kjøpet. Noen mener navnet Rognan kommer av ordet raun som betyr naken fjellgrunn. I så fall har Rognan navnet sitt fra fjellveggen som vokter plassen og som du kanskje vil bestige? Stien langs flåget er god, men bratt i starten. Heldigvis kan du kvile deg på noen kvilebenker ved de verste kneikene.

Turen er en av Salten Friluftsråds utvalgte 55 forførende friluftsmål i regionen.

Turbeskrivelse

Kjør til Rognan og parker ved Linebakken eller rundkjøringen. Stien er godt merket. Turen opp er 2,5 km med god stigning. Etter 400 m kommer du til Kvilesteinen, og etter ca. 2/3, kan du stoppe på Litjflåget. På Litjflåget er bord og benker satt opp ved det beste utsiktspunktet. Her kan du se Rognan sentrum rett ovenfra. Øverst på Storflåget er det fin utsikt sørover til Ørfjellet og østover til Sulisfjellene. Det er mulig å ta en rundtur og gå sørover og ned til Prestegården eller følge stien over Risnakken, ned til Risheim og videre ned Sæterveien. På kartet er området benevnt Fiskvågflåget og trimkasser finner du både på Storflåget og Lisjflåget.

Reis kollektivt

Buss går fra Bodø og Fauske til Rognan med en til to avganger per dag og ca. 1,5 timers reise fra Bodø. 

Tog Bodø – Rognan er også et godt alternativ med fire til åtte avganger per dag.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.