L

egeg

w

Golf i midnattssolens rike

Golf midt på natta – badet i sol? På 67 grader nord er alt mulig.

30.06.201413:28 cecilie

- Dette er bare helt magisk.

Klokken har akkurat passert midnatt, sola har rullet forbi øya Landegode og lufta holder 23 grader. Anders Kummernes gjør seg klar til utslag på 18-hullsbanen til Bodø Golfpark. Ute i havgapet skvaldrer måkene, på et skjær tørker skarvene vingene og i horisonten svever havørna på myke luftstrømmer.

15 minutter fra Bodø sentrum

15 minutters kjøretur nord for Bodø har en gjeng entusiastiske ildsjeler bygget opp Nord-Norges flotteste anlegg. I dag teller klubben 750 medlemmer. Det er investert rundt 35 millioner kroner, lagt ned flere tusen dugnadstimer og fortsatt jobbes det med utvidelser og kontinuerlige forbedringer.

Det store området krever også en solid innsats. I høysesongen må det hver dag klippes gress på et areal som tilsvarer 320 fotballbaner.

- Golf er både god mosjon, spennende og veldig sosialt, sier Anders Kummernes og Jonas Skaug.

De er bare to av mange som har tatt turen ut hit denne fortryllende julikvelden hvor havet ligger som flytende gull.

Og de to er ikke et sekund i tvil:

- Dette er den flotteste golfbanen i Nord-Norge.

En golfbane som også kan skilte med et yrende dyreliv. Her kan du observere både elg og oter. Her hekker amorøse ender og i kveldslyset flagrer det fargerike sommerfugler.

- Anlegget har blitt en attraksjon både for fastboende og tilreisende, sier Kummernes og Skaug.

Her kan gammel og ung møtes til mosjon, konkurranse og avslapping. Golfbanen fungerer også som et ekstra pre når bedriften i regionen skal rekruttere nye folk. Adgang til en topp moderne 18-hulls bane kan være det lille ekstra som vipper vektskåla når en arbeidstager skal velge neste trinn på karrieren.

I dag er banen rundt ti kilometer lang og du bruker fire timer på å fullføre alle hullene. For de som sliter litt med helse og dårlige bein, er det også mulig å leie elektriske golfbiler som tar deg rundt på banen.

Spille golf hele natta

Mange besøkende lar seg også friste av det unike i at du kan spille golf midt på natta, når midnattssolas flomlys kaster lange skygger og forvandler en grønn green til et skimrende eventyrlandskap. Da fremstår det også som helt naturlig at det inne på banen ligger flere vikinggraver.

Det er stadig flere som får øynene opp for denne spesielle golfbanen, og den har allerede fått rosende omtale i det anerkjente magasinet ”Great golf of course” og i Great Golf Magazine Spring 2014 issue 

Bodøgolfpark - Foto: Rune Nilsen
Bodø golfpark - Rune Nilsen