Kjør Kulturveien - kortreiste opplevelser for hele familien

Kjør Kulturveien fra Bodø, og besøk små steder med sterk bygdekultur og sjarm.

28.08.202015:37 Julie Abelsen

Kulturveien strekker seg fra mektige Saltstraumen (verdens sterkeste malstrøm),3 km utenfor Bodø, til vakre Ljøsenhammeren i Misvær. Stopper du i Saltstraumen, bør du stikke innom Saltstraumen hotell med både hyggelig restaurant, spatilbud og rolige overnattingsomgivelser. Når du kjører fra Saltstraumen, så sving først av for å besøk Skjerstad og Breivik med fantastisk historie og sjarm. Kjører du videre til Misvær anbefaler vi et besøk hos Urtehagen på Tofte - et vakkert og unikt spisested. Her serveres nydelig mat med lokale råvarer og urter fra egen hage. Misvær camping er idyllisk plassert med utsikt over fjord og elv, dersom du ønsker å legge en ekstra overnatting langs Kulturveien. De ekstra timene kan brukes til å utforske fiskemuligheter og fantastiske turopplevelser

Kulturveien er et skattekammer med mange kulturminner, som bør besøkes. Og fortsetter du videre fra Misvær mot Ljøsenhammeren, anbefaler vi en svingom til Beiarn - et eldorado for blant annet vilt fjellandskap og fluefiske!

Kommer du kjørende sørfra, og skal til Bodø, tar det ikke mer enn ca. et kvarter ekstra å kjøre via Kulturveien (Fv 812). Men denne lille omveien er virkelig verdt det!

Kjører du Kulturveien som en opplevelsestur med Bodø som base, kan du kjøre tilbake til Bodø sentrum via Saltdal og Fauske, som byr på enda flere opplevelser! 

Vi kan også anbefale å sykle Kulturveien (med elsykkel for deg som vil det).

Finn flere opplevelser, spisesteder og overnattingssteder langs Kulturveien på kulturveien.no