Thaihuset og gammen

En annen tid, et annet sted – Det er lett å bli overrasket over det som skjuler seg noen hundre meter fra Kystriksvegen. Et Thailandsk landskap, et samisk bygg. Et sted for refleksjon og lange tanker.

28.06.202114:12 Otelie Knædal

Thaihuset og gammen er åpent for alle. Under åpningen ble nøkkelen overrakt til ordføreren i Gildeskål fra kunstnerne. Nøkkelen ble så kastet i vannet for å understreke at dette stedet skal være åpent for alle.

Ved Oterstranda er det skiltet til Skulpturlandskap Nordland. Fra parkeringsplassen er turen til Thaihuset og gammen i underkant av 300 meter. Når stien deler seg, følger du stien til høyre over en klopplagt myr.

Billedkunstnerne Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen står bak kunstnerprosjektet The Nord Land.  

Starten på prosjektet var en reise til Thailand og prosjektet The land. Derfra har de har de bragt med seg en filosofi og internasjonal kunst til Sørfjorden og Oterstranda.  

Thaihuset og gammen som er satt opp ved Kjellingvatnet på Oterstranda utgjør et møte- og rekreasjonssted for lokalfolk, tilreisende eller besøkende kunstnere, og er bygget ut ifra økologiske prinsipper. Nærheten til «Den glömda staden» gir samtidig dette kunstverket fra Skulpturlandskap Nordland ny aktualitet. 

Thaihuset er tegnet av Thailandske kunstnere og satt opp i samarbeid med frivillige. 

Den samiske buegammen er et tradisjonelt samisk bygg satt opp på dugnad under ledelse av en mester i samisk håndverk. 

Like i nærheten av Thaihuset og gammen finner du et annet spennende kunstprosjekt å besøke. Den glømda staden, som er en del av skulpturlandskap Nordland.   

> Les mer om Den glømda staden