Fiske i Gildeskål

Er du fiskeentusiast eller ser du etter de fine plassene for fred og ro med fiskestanga i sekken? Enten du er på jakt etter ørreten i ferskvann, laks i Sundsfjordelva eller vil fiske kveite fra båt så har du god anledning til det i Gildeskål.

18.06.202110:20 Otelie Knædal

Laksefiske i Sundsfjordelva

Sundsfjordelva er en kort elvestrekning som er lett tilgjengelig fra Fylkesvei 17. Fisket foregår ved utløpet av kraftstasjonene Sjøfossen og Sundsfjord. På grunn av vannkraftreguleringene kan vannføringen variere gjennom døgnet. Sundsfjord Elveeierlag har ikke innflytelse på vannføringen i elva. Kjøpte kort refunderes ikke på grunn av liten vannføring.

Det er mulig å parkere campingvogn eller bobil på østsiden av elva. Vogner og biler skal parkeres med minimum 4 meters avstand fra hverandre og være registrert med navn og telefonummer til eier. Vogner og biler parkeres på eget ansvar.

Fiskesesong: 15.juni - 14. september

Salg av fiskekort: Fra 1.juni. Fiskekort for Sundfjordelva selges her

 

Laksådalsvassdraget

Ved Oterstranda finner du laksådalsvatnet. Laksådalsvassdraget har sitt utspring i fjellområdene sørøst for Sørfjorden i Gildeskål kommune, renner i vestlig retning og munner ut innerst i Sørfjorden. Vassdraget har et nedslagsfelt på ca 18 km2. Totalt lakseførende strekning er ca 5,5 km.

Fisketiden er fra 15. juni til 30. august, fiskekort og regler finner du på nettsiden til Laksådalsvassdraget

 

Ferskvannsfiske

Statsgrunn / Láhko nasjonalpark:

På Sundsfjordfjellet i Lahko nasjonalpark er det fine forhold for å få både ørret og røye på kroken. Gildeskål jeger og fiskerforening leier ut hytter i og rundt nasjonalparken, og leier også ut båt. Det samme gjør turistforeningen. Láhko nasjonalpark ligger på statsgrunn, og fiskekort kjøpes på inatur.

> Les mer om Láhko nasjonalpark her

 

Storvikvatnet:

Over Storvika, ved Storvikskaret, ligger Storvikvatnet. Storvikskaret er den gamle veien nord fra Storvika. Enklest adkomst er nordfra. Rett før Storvikskartunellen tar du av FV17 mot Forstranda. Hold til venstre og parker ved bommen om den ikke står åpen. Vannet er på privat grunn, men fiske i vannet er tillatt uten betaling.

 

 

Nygårdsjøen:

I fjellområdet over Nygårsjøen finner du vannene Djupvatnet, Gjertruddvatnet, Pervatnet, Holmvatnet, Innervatnet, Øyjordvatnet, Saurvatnet og Skålsvikvatnet.

Fiskekort kreves. Dette kan du kjøpe på Coop Marked på Nygårdsjøen. Åpningstider finner du her

 

 

Saltvannsfiske fra land

Det kreves ikke fiskekort for å fiske i havet. Det er allemannsretten som regulerer tilgangen. Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til, så lenge vi tar hensyn til grunneier, hverandre, planter og dyr. I Gildeskål er det mange flotte plasser å fiske fra land, vi vil anbefale deg turen til Kjellingstraumen.

 

Kjellingstraumen:

Kjellingstraumen er en sterk tidevannsstrøm med godt seifiske fra land og med båt. God adkomst via fylkesvei 17 eller sjøveien med båt. Romslig parkeringsplass på begge sider av brua. Tilrettelagt med toalett, stier og bålplasser. Best egnet for fiske og bålkos, men også mulighet for turgåing. En del bratte svaberg ned mot sjøen. Livbøyer er satt opp.

 

Saltvannsfiske fra båt:

Det er flere i Gildeskål som leier ut båt for å oppleve havfiske fra båt. Fiske fra båt regnes som fritidsfiske når du benytter håndredskaper som stang eller snøre, og det kreves ikke fiskekort for dette.

Les mer om leie av båt og muligheter for å fiske hos:

> Arnøy Brygge

> Kjellingstraumen Fjordcamp

> Aasgardr Services