Norsk Luftfartsmuseum

Opplev norgeshistorien gjennom både militær og sivil luftfartshistorie. Få med deg det berømte U-2 flyet og prøv deg som pilot på Newton Flight Academy. Hos oss kan du være trygg på at det er god plass til å holde avstand i koronatiden, med Europas største utstilling på 10,000 kvadratmeter.

Historisk vandring
27.02.201717:08 Raymond Jakobsen

På Norsk Luftfartsmuseum kan man oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter. Museet er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser og gamle gjenstander. I den militære utstillingen kan du se nærmere på berømte og beryktede fly som Spitfire og Starfighter, mens familiens drømmere kan gjenoppleve artige minner ved å besøke Twin Otteren. Her er det noe å se, lære og oppleve for alle og enhver, både barn, ungdom, voksne, familier, par og vennegjenger.

I oktober 2020 åpner vi en ny utstilling som er museets markering av at det er 75 år siden slutten på den andre verdenskrig. «En dag kom flyene» er tilegnet alle uskyldige ofre for flyangrep, og utstillingen er bygd opp rundt et tysk restaurert jagerfly Messerschmitt Bf 109.

Museumsbutikk og kafé
Kos deg i vår museumskafé under besøket. Vi er kjent for våre nydelige hjemmelagde vafler, og vi har varmretter med lokale råvarer. Du kan også ta med deg et minne fra besøket fra vår egen gavebutikk. Her finnes alt fra bøker til morsomme leker og suvenirer som er knyttet til temaet luftfart.

Møt Bædi og Børdi på museet!
Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på Norsk Luftfartsmuseum! De to gøyale vennene er digitale reiseguider som skal gjøre det morsommere for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie. Når dere er kommet fram til Luftfartsmuseet, kan dere bli guidet rundt av Bædi og Børdi i store deler av museet.

Lær å fly med Newton Flight Academy!
Prøv deg som pilot under besøket og bestill time i en full-motion flysimulator på Newton Flight Academy. Sett deg i kapteinsetet og ta full kontroll over flymaskinen fra «take off» til «landing». Kvalifiserte instruktører gir deg en trygg og unik opplevelse i svært realistiske omgivelser. Simulatorene tar 2 personer om gangen, og turen varer en halvtime. Dette er en episk opplevelse for par, venner, far og sønn, mor og datter eller enhver annen familiekonstellasjon.
Newton Flight Academy har åpent lørdag – søndag 11 – 16. Det er smart å booke flytid før besøket.
Med «Flypakken» får du inngangsbillett til Norsk Luftfartsmuseum og en flytime i en full motion simulator på Newton Flight Academy – på én billett!


Åpningstider:
Mandag – fredag 10 – 16
Lørdag – søndag 11 - 17

Praktisk informasjon:
Museet ligger rett utenfor Bodø sentrum, like ved flyplassen. Pris for en familie: 450 kr.

Olav Vs gt. Postboks 1124
8001 Bodø

67.276851,14.413105

Telefon: 75 50 78 50
E-post: post@luftfartsmuseum.no
Nettside: http://www.luftfartsmuseum.no