L

egeg

w

Norsk Luftfartsmuseum

Polarhelter, spionfly, flysimulator og lære om luft er bare noe av det du kan oppleve på Norsk Luftfartsmuseum. Kom og reis gjennom både militær og sivil luftfartshistorie hvor vi byr på opplevelser og fly du bare har drømt om å få se.

Bodø
27.02.201717:08 Raymond Jakobsen

På Norsk Luftfartsmuseum kan hele familien oppleve luftfartens teknologiske vidundere på nært hold, høre spennende historier og utforske underlige hemmeligheter. Den moderne opplevelsesutstillingen, «VI FLYR! -En reise gjennom norsk luftfartshistorie», kan rett og slett ta familieferien til helt nye høyder. Norsk Luftfartsmuseum er kjempestort og fullt av digre fly, rare oppfinnelser, gamle gjenstander og gode fortellinger.I den militære utstillingen kan du se nærmere på berømte og beryktede fly som Spitfire og Starfighter, mens familiens drømmere kan gjenoppleve artige minner ved å besøke Twin Otteren og bølgeblikkflyet Junkers Ju 52, populært kalt «Tante Ju» i den sivile utstillingen. Velkommen til en spennende verden på hele 10.000 kvadratmeter!

HVA SKJER på museet
Se museets aktivitetskalender med aktiviteter for både store og små på www.luftfartsmuseum.no

Museumsbutikk og Café Gidsken
Som alle vet, er ikke museumsopplevelsen fullkommen før man har vært i museumsbutikken og museumskafeen. I vår egen gavebutikk finnes alt fra bøker til morsomme leker og souvenirer som er knyttet til temaet luftfart. I Café Gidsken kan dere styrke dere på et måltid mat eller på en kopp kaffe og det vi liker å kalle byens beste vafler.


Se verden gjennom gule bokser!
Bli med og let etter gule bokser som er plassert ut på ulike steder i hele museet! På boksene står det informasjon og i boksene kan det være ulike overraskelser. Finn det lille hullet og kikk inn i en hemmelig og mystisk verden! Endelig får du alt i boks.

Møt Bædi og Børdi på museet!
Bædi og Børdi, verdens kuleste reisefølge, gleder seg til å møte barn på Norsk Luftfartsmuseum! Bædi er ei geit som får luft i magen av fiskeboller og blir til en ballong som kan fly. Vennen hans, Børdi, derimot er en søt liten fugl som slett ikke kan fly, men som får ting til å funke likevel.De to gøyale vennene er digitale reiseguider som skal gjøre det morsommere for barn (og barnslige voksne) å reise på ferie. Dere møter dem i en app der de to vennene også hjelper dere med å planlegge ferien, om dere vil. Når dere er kommet fram til Luftfartsmuseet, kan dere bli guidet rundt av Bædi og Børdi i store deler av museet. 

Lær å fly med Newton Flight Academy!
Opplev hvordan det er å være pilot, bestill din flytime hos Newton Flight Academy! Sett deg i kapteinsetet og ta full kontroll over flymaskinen fra «take off» til «landing». Kvalifiserte instruktører gir deg en trygg og unik opplevelse i svært realistiske omgivelser i en av våre bevegelige flysimulatorer. Du kan velge mellom en- og 2 motors fly.  Det kan være lurt å booke billett på forhånd, men er det ledig kapasitet får du også drop-in-avtaler.
Opplevelsen passer for både store og små, men barn under 12 år må være i følge med en voksen. Simulatorene tar 2 personer om gangen, og turen varer en halvtime. Dette er en episk opplevelse for far og sønn, mor og datter eller enhver annen familiekonstellasjon. Slipp dere løs, fly som fugler!Praktisk informasjon

Museet ligger rett utenfor Bodø sentrum, like ved flyplassen. Pris for en familie: 450 kr.

Museets åpningstider fra 1. juni – 31. august er mandag-søndag kl. 10.00-18.00. Ordinære åpningstider er mandag-fredag kl. 10.00 – 16.00 og lørdag-søndag kl. 11.00 – 17.00. 

Museets åpningstider og alle praktiske tips du trenger for en begivenhetsrik dag på Norsk Luftfartsmuseum, finner du på luftfartsmuseum.no.