6 tips for å bli synlig i Google

Å ha en oppdatert og relevant nettsiden er viktig for at kunden skal kunne finne deg i søkemotorer som Google, Bing og andre. Men noen få justeringer kan du gjøre siden din mer synlig - vi gir deg 6 tips til hvordan.

06.05.202110:11 Otelie Knædal

6 tips for å bli synlig i Google (SEO) 1. Svar på det kunden lurer på

Vi bruker Google til å spørre, til å finne ut av ting vi lurer på. Eksempler på ting vi søker på - "Hvor er Saltstraumen", "Overnattingssteder i Nord-Norge", "Norgesferie i Nord-Norge" etc. Om man har informasjon om tema som er relevant for din bedrift, er det sannsynlig at kunder går inn på siden din for å lese. 2. Bruk ord som blir søkt på

Bruk Google Trends til å søke opp synonymer på ord for å se hvilket av dem som blir mest søkt på. For eksempel søker folk mer på "bilferie" enn "roadtrip". Da bruker vi ordet "bilferie" i teksten på nettsiden vår. 

3. Legg inn nøkkelord flere plasser

Nøkkelord er det temaet som en artikkel på nettsiden din handler om. Dette nøkkelordet må du har flere plasser i artikkelen, for at det skal bli fanget opp av Google. Det må ligge i URLen, i overskriften og flere plasser i ingressen. 

4. Hold nettsiden oppdatert

Husk å oppdatere nettisden med jevne mellomrom. Oppdatere åpningstider, teksten, legge inn nye bilder og artikler. Dette hjelper Google å forstå at dere er en aktiv bedrift, og ønsker besøkende på siden deres. 

5. Link til andre sider

Når du linker til andre sider hjelper det Google å kategorisere innholdet ditt. Link til andre sider der det er relevant. 

 

6. Få folk til å bli lengre på siden

Målet er å få besøkende til å bli så lenge som mulig på nettsiden din. Dette kan man gjøre ved å ha relevant informasjon, bruk av bilder og video for å gjøre det visuelt og inspirerende. Ved lengre artikler med mye tekst kan man:

- Dele opp teksten med underoverskrifter

- Bruke nummerering eller Bullet-Point

- Legge bilder underveis i teksten