Bodø – snart et bærekraftig reisemål

Vinteren 2019 startet Bodø veien mot «merket for Bærekraftig reisemål», en nasjonal sertifiseringsordning utarbeidet av Innovasjon Norge.

20.05.201915:32 Stine Eidissen Bya

Stadig flere turister etterspør og velger reisemål som viser ansvar og møter bærekraftutfordringene offensivt. Å satse på bærekraft er å satse på fremtiden. Med bærekraftig reiseliv arbeider man for å ta vare på natur, kultur og miljø, styrke de sosiale verdiene og være økonomisk levedyktig.

Reiselivsnæringen i Bodø skal jobbe sammen om å redusere miljøpåvirkningen. Sårbarheten i naturen, den skjøre balansen mellom bruk og vern, og ikke minst opplevelsen av det autentiske som gjestene kommer for å oppleve, fordrer at vi opptrår forsvarlig i utøvelsen av all vår virksomhet.

Utviklingen av et bærekraftig reisemål skaper en plattform for samarbeid og engasjement lokalt i samfunnet, blant bedrifter, innbyggere og gjester. Denne økende interessen for naturvern skaper høye krav for bedrifter innen reiselivet. Aktivitetene som tilbys må være miljøvennlige for å sikre at miljøet og kulturen i Bodø blir ivaretatt, ikke bare ute i naturen men også i byen.


Miljøfyrtårnsertifiserte bedrifter:
Bodø Havn, Bodø Turistinformajon, Skagen Hotel, Thon Hotel Nordlys, Parkenfestivalen, Stormen Bibliotek.

Bedrifter i gang med å bli miljøfyrtårnsertifisert:
Brødrene Berbusmel, Stella Polaris, Norsk Luftfartsmuseum.

Andre:
Scandic Havet/Bodø-Svanemerket, Radisson - Green Key, Clarion Hotel - ISO 14001.

Velkommen til Bodø - snart et bærekraftig reisemål
Visit Bodø ble miljøfyrtårnsertifisert vinteren 2019, og viser med dette at vi tar vårt daglige miljøansvar på alvor.