Kjerringøy - et ekte eventyr

Reiserute:

> Opplevelser
10.09.201314:13 cecilie

Hvordan komme seg til Kjerringøy?

Kjerringøy ligger en halvtimes biltur nord for Bodø. Etter den korte kjøreturen må du ta en bilferge fra Festvåg over til Misten/Kjerringøy - fergeturen tar ca. 10 minutter. Et malerisk, kystalpint landskap ytterst mot Vestfjorden venter på andre siden. Skjermet mot storhavet av en krans av små øyer, holmer og skjær. Sammen med fiskerike fjorder og mange små og store jorder på ei smal landstripe, har dette gitt grunnlag for bosetting med spor fra før yngre jernalder.

Ferge til Kjerringøy er "Festvåg-Misten" - søk etter rutetider her.

> Informasjon om bussruter Bodø - Kjerringøy finner du hos Reis NordlandKjerringøy Handelssted

Det intakte museumsanlegget er i dag et av landets aller viktigste bygningsminner fra denne perioden. Her får du et unikt innblikk i nessekongenes liv, et miljø som er mesterlig skildret av Knut Hamsun. Handelsstedet har derfor vært brukt til filmatiseringer av flere av hans romaner. 

> Les mer om Kjerringøy Handelsted

Foto: Terje RakkeKultur og natur

I Zahlfjøsen, handelsstedets gamle driftsbygning, finner du film- og billedutstillingen om forfatter og Nobelprisvinneren Knut Hamsuns liv, ”Hamsun i bilder”, med blant annet Karl Erik Harr sine illustrasjoner. Du kan også oppleve båtbyggeren Ulf Mikalsen, som bygger nordlandsbåter på tradisjonelt vis. Markens Grøde er et spiseri og ysteri ved siden av Zahlfjøsen. Her vil du kunne se nærmere på ysteprosessen, smake brød bakt i steinovn og speket kjøtt fra gårdens egen økologiske produksjon. Den lokale Kjerringøyosten fås også kjøpt i dagligvarebutikker i Bodø og omegn.

> Les mer om Kjerringøy på www.kjerringoy.info.

Foto: Ernst Furuhatt