Guiding langs Sulitjelmabanen

Ønskes det guide med i bussen når dere skal på tur til Sulitjelma? Vår lokalkjente guide kan være med å fortelle om den unike, historiske reisen langs Sulitjelmabanen.

Gruppeaktivitet
30.11.201817:29 Stine Eidissen Bya

Vår lokale guide tar dere gjennom en historisk reise langs Sulitjelmabanen, en nedlagt jernbanestrekning som i dag er riksvei 830 fra Finneid til Sulitjelma. Sulitjelmabanen ble påbegynt allerede i 1892 og inneholder historier rundt enhver sving. Over 100 års gruvedrift i et samfunn som regnes som unikt i norsk industrihistorie har satt sine spor. Vår lokalkjente guide tar dere med slik at dere får oppleve den historiske susen og sporene etter gruvesamfunnets storhetstid på nært hold.

Etter at vår guide har loset dere gjennom samfunnets kriker og kroker, stopper vi innom Gruvemuseet. Deretter vil dere bli tatt med til Jakobsbakken, et gruvesamfunn 600 moh på motsatt dalside for bebyggelsen i Sulitjelma. Her vandrer vi gjennom den unike gruvebyen før det serveres lunsj med en mektig utsikt mot Sulitjelmamassivet og Norges høyeste grensefjell.

Froskedamsveien 7
8230 Sulitjelma

Telefon: 41610812
E-post: mona@fjellfarer.no
Nettside: https://jakobsbakkenmountainresort.com/