Museum

Guiding i museet på Støtt

Om

«Silden er kommet!» utbrøt Handelsmannen Mack full av begeistring. Den omtales som havets sølv fordi den skapte rikdom og hektisk aktivitet hos fiskerne, handelsbetjentene, trandamperne, klippfiskarbeiderne og jekteskipperne.

Visste du at selveste Zahl (Mack i Hamsuns romaner) tilførte kapital og ressurser til Støtt og drev det sentrale handelsstedet på Nordlandskysten på 1800 tallet?

I dag drives Støtt gamle handelssted av 4.generasjon og er et av de mest bevarte kulturminnene vi har fra kystkulturen i Nordland. Samtidig er det et levende fiskevær med «liv i husan» og en arena for kultur- og naturopplevelser.

Bli med oss på en historisk reise på Konferansemuseumet i Gammelbutikkens andre etasje.
Du vil få høre de gylne historier fra fiskernes liv og virke, handelsmennene i regionen, lokal historie fra Støtt og regionen, bearbeiding av fisk på land og jektefarten til Bergen m.m. Du vil også se på Espolin Johnsen familiens private bildesamling «Den siste Viking», hvor du vil ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn.

Nyt en 3 eller 5-retters meny basert på lokale og kortreiste matskatter i Restaurant Gammelbutikken. Overnatt i det herskapelige Bakeriet, dette vil gjøre besøket ditt til en uforglemmelig opplevelse.

Les mer

Hvordan komme seg til Støtt :
Hurtigbåten fra Bodø hver dag kl: 16:15 (søn 16:45). Alternativt kjør til Ørnes og ta hurtigbåten hver dag kl: 9:25 (søn 16:50). I perioden 20.06 – 16:08.2020 har hurtigbåten egen sommer rute hvor du også kan ta en dagtur til Støtt. Les mer på: https://reisnordland.no/a/regionale-hurtigbaatruter

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.