Aktiviteter

Svartisen 2-dagers mini-ekspedisjon

Om

Bli med på et arktisk eventyr. En 2-dagers mini-ekspedisjon på Svartisen er den ultimate måten å oppleve den mektige breen og storslåtte naturen rundt. Dette er en tur du aldri glemmer.

Dag 1:

Vi møtes ved skyssbåten i Holandsvika. Før vi tar båten over fjorden deles breutstyret og annet fellesutstyr ut. Vi går sammen over sekkene for å være sikre på at alt på utstyrslisten er med og sekken er pakket rett.

Vel over fjorden etter en 10 minutters båttur blir vi kjørt de første 3,5km, før vi tar fatt på de 200 høydemeterne med berg som må bestiges for å komme opp til brekanten. Etter en liten pause ved brekanten tar vi på breutstyret, samt går gjennom taulagsrutiner og hvordan man skal ferdes på breen.

Nå kan vi endelig sette i gang med det vi er her for, klatre isbre. Allerede på første del av turen vil man få utfordret seg, og man må jobbe for å komme seg oppover. Men dagens virkelige utfordring møter vi først oppe på 450 moh, for å komme oss videre oppover må vi komme oss gjennom brefallet. Her møter vi på høye isvegger og dype bresprekker som må forseres for at vi skal kunne komme oss videre.

Hvis vi kommer oss forbi brefallet vil vi møte på flere nye utfordringer lengre opp før vi slår leir for kvelden. Hvis det ikke er mulig å komme seg forbi brefallet slår vi leir litt lengre ned på breen, og bruker resten av dagen på andre utfordringer som breen har å by på. Når vi er ferdig med å utforske breen for dagen, brukes resten av kvelden på å nyte utsikten ut over den storlagene naturen vi befinner oss i, mens vi reflekterer og utveksler erfaringer før natta tar oss.

Dag 2:

Etter frokost er spist starter vi med å pakke ned leir før vi gjør oss klare til dagen. Slik som veien opp var utfordrende, vil vi også på nedturen møte en rekke utfordringer som må forseres.

NOTE: Hvis været er for dårlig til å telte på breen, vil vi på kvelden dag 1 gå ned til Brestua for å sette camp. Middag vil da blir spist på Brestua på kvelden. På dag 2 vil vi finne nye og krevende utfordringer til dere.

Les mer

Fasiliteter

Varighet
Helg (2 – 3 dager)
Vanskelighetsgrad
Vanskelig

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.