Opplev havørna hele året

Bodø har den største tettheten av havørn i verden. Bedre garanti for et møte med denne majestetiske rovfuglen får du ikke. Her kan du fange ørneblikket hele året.

10.10.201315:33 cecilie

Ditt møte med en storfisker

Du kjenner nærværet hennes før du ser henne. Men hun har sett deg. Ganske lenge faktisk. Majestetisk har hun svevd over hodet ditt, spanet, glidd på oppvindene og ventet. Ventet på at byttet skal komme tilstrekkelig nært overflaten, slik at det kan forvandles til en "sjefslunsj". Det er da du ser henne. En perfeksjonist i sitt arbeid. Rask, men likevel forbausende langsomt, nærmer hun seg det store blå. Ett plask og alt er over - men bare for fisken. For deg er dette møtet med havørna noe du vil bære med deg. Lenge.

Verdens sterkeste opplevelser?

Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm, meget fiskerik og mengder med sjøfugl henter mat her. Havørn er spesielt tallrik i området. Her risikerer bare strålende blinkskudd og stor fisk på kroken.Les vår artikkel om Saltstraumen, verdens sterkeste

Havørna svever over Bodø

Rundt Bodø finnes det hundrevis av havørn, unge og gamle. De som bor her og som ferdes på havet med gjester til daglig vet hvor ørna er. Stella Polaris er en dreven konferansepartner og tar dine gjester dit ved hjelp av sine RIB-båter. På denne måten kommer dere nært der ørna sitter, men ikke for nært!

 Bestill havørnopplevelsen på www.stella-polaris.no. Les Vi Menns artikler Med RIB i Ørneland og Salt suse i Salten

Havørnbyen Bodø 

Vaktsomt blikk, gjerne på en liten forhøyning, kongen på haugen — sjefen over de andre fuglene — seilende på utstrakte vinger høyt oppe i det blå — havørna er et flott skue! Byen huser verdens tetteste havørnbestand og verdens eneste Havørnklubb. Dens formål er å drive vern og informasjon om havørna. Les mer om havørna hos www.havornklubben.no og bli medlem! 

Vebjørn Karlsen, click to open in lightbox
Roger Johansen, click to open in lightbox
Terje Rakke / Nordic Life, click to open in lightbox
Tommy Andreassen, click to open in lightbox
Carl Erik Nyvold, click to open in lightbox