Naturlig lykke

Bodø er omringet av en natur få – om noen – storbyer kan oppvise. Her venter opplevelsene på deg rett utenfor hotelldøra.

11.09.201311:11 cecilie

Snør på det tur- eller skisko og opplev bymarka – sommer som vinter. Koselige løyper tar deg rett inn i villmarken – et steinkast fra sentrum. Kjenn skogens ro mens du glir på nysmurte ski gjennom lysløypa. Ta en tur til toppen av Keiservarden hvor du kan skue ut over det meste av Nordlandskysten, med Lofotveggen som et Soria Moria-slott i den nordvestre delen av horisonten. For det er noe av det spesielle med fjellene her, du befinner deg i et alpint kystlandskap hvor hav, fjorder, øyer, holmer og skjær rammer inn de massive høydedragene.

Topptur

Bodø er omkranset av spennende fjell og her kan du ta en ti-topptur som tar pusten fra de fleste.  Eller du kan ta turen til Norges nasjonalfjell - Stetind – en skulptur som naturens billedhugger har meislet frem gjennom millioner av år.

Det unike med denne regionen er at du også kan ta turen inn i fjellet. Det kryr av spennende grotter hvor du kan la deg omslutte av mørket og oppleve magiske øyeblikk blant dryppsteinkonstruksjoner og sildrende vann som får omgivelsene til å fremstå som en gigantisk kunstnerisk installasjon.

Kajakk

Ta kajakken og padle noen rolige turer på innsiden av Bodøs karakteristiske skjærgård  - Verran.  Her kan du nyte stillheten sammen med havørn, måker, skarv og svartbak. Her ligger det ideelle leirplasser langs et utall av viker, bukter og strender. Det finnes også en rekke tilbud om ulike typer havsafari med små og store båter som gjør at du kommer tett innpå den myldrende fugle- og dyrelivet i området.

Paragliding

Se Bodø fra oven. Hopp ut fra Rønvikfjellet i paraglider og opplev den adrenalinrushet som en vektløs tilstand gir. Bodø har et svært aktivt luftsportsmiljø både innen paragliding og fallskjermhopping. Og vil du se mer fra luften, kan du ta helikopter til Værøy, en uforglemmelig tur over Vestfjorden.

Sykkel

Det varierte landskapet rundt Bodø er som skapt for koselig turer på sykkel. Pakk termos og matpakke i ryggsekken og trill inn på idylliske stier langs elver, vann og blomstrende flora.  Noen minutter senere kan du være nede ved kysten og sykle om kapp med ender, tjeld og sniper. Vil du har ekstra morsomme utfordringer, er det rike muligheter for spreke mountain-bike-turer. Alpinfrelste og offpist-kjører vil også finne drømmeforhold i vinter-Bodø.

 

Nasjonalparker

Bodø grenser til flere nasjonalparker som ligger der som urørte skattekister fullpakket med spennende opplevelser i form av sjelden planter,  bergarter og dyreliv.  Sjunkhatten nasjonalpark har fått status som ”barnas nasjonalpark”. Her finner du et stort, sammenhengende og villmarkspreget naturområde med omkransende fjorder.  Landskapet er preget av  istidens sandpapir, med spisse topper, avrundede, dalbunner og morener.

Golf

Elsker du golf, er dette absolutt stedet for deg.  Eller hva sier du til en runde på en 18-hulls bane badet i midnattssolas forgyllende flomlys? En banebrytende utsikt kombinert med et topp moderne anlegg gjør golfopplevelsen til noe helt ekstraordinært?

Dykking

Et rent hav med lite algeoppblomstring gjør at områdende rundt Bodø er perfekte for dykking og snorkling. I Saltstraumen – verdens sterkeste malstrøm – ligger alt til rette for grensesprengende opplevelser.  Et rikt fiskeliv med blant annet torsk, sei, breiflabb, flyndre og steinbitt gjør straumen til et eldorado for dykkere. Saltstraumen. Både BBC World og National Geographic har kåret Saltstraumen til et av verdens mest spennende reisemål for dykkere.

Fiske

Ta med deg fiskestanga og kjenn torsken og seien nappe, enten i Saltstraumen eller langs de mange bergene som ligger rett utenfor Bodø. Flere aktører tilbyr havfisketurer med båt, hvor du kan jakte på den virkelig storfisken. Eller du kan ta veien opp til en stille ørretvann eller en spennende lakseelv. Fangst er du nesten garantert – sommer som vinter.

Og alt dette rett utenfor en pulserende storby som ligger kun 90 minutter med fly unna Oslo. En storby med kjøpesenter, gourmetrestauranter, koselige kafeer, badeland og en flyplass fem minutter fra sentrum.

Ernst Furuhatt, click to open in lightbox
Roger Johansen, click to open in lightbox
Rune Nilsen, click to open in lightbox
Rune Nilsen, click to open in lightbox
Tommy Andreassen, click to open in lightbox
Nadia Norskott, click to open in lightbox
Ernst Furuhatt, click to open in lightbox