L

egeg

w

Streetart-trollet i bakgården

Gjengen bak uteplassen Dama di – Kunst, kaos & bar hadde i lang tid ønsket å skape et større kunstverk i den unike bakgården sin. Via bekjentskaper i Bodøs graffitimiljø kom de i kontakt med kunstneren, som umiddelbart tente på prosjektet og veggen. Så var de i gang.

20.11.201310:51 Beate Tverbak

Kunstneren, som kaller seg Phlegm og er fra Shefield i Storbritania, har også utført andre verk i Norge. Bla. en bautastein av et kunstverk på baksiden av utestedet Blå i Oslo, den store, ikoniske krokodillen som slynger seg opp husveggen, samt flere bilder under Nuart-festivalen i Stavanger.

- Verket har ikke noe navn, men er inspirert av naturen rundt Bodø og miljøet kunstneren møtte da han var her. Vi tok han opp i småfly og kjørte rundt fjelltoppene som omringer Bodø sentrum, og han brukte også noe tid på å skisse opp en øy som ligger like nord for byen, med Lofoten i bakgrunnen. Denne skissen implementerte han i verket på ryggen av «trollet», forteller Henrik Lamark, daglig leder hos Dama di.

Kunstneren var fascinert av de første reaksjonene blant publikum, at verket ga assosiasjoner til norske folkeeventyr. Særlig historiene om at troll ble til stein da sola skinte på dem, syntes han passet verket, og «trollets» positur på veggen, litt sammenkrøpet, i stein.

Dimensjonene på verket er omlag 18x15 meter. Kunstneren brukte 3,5 døgn (og da mener vi døgn, han jobbet gjerne 14-16 timer hver dag) på å fullføre det. Verket er malt med rull og noe spraycans.

Man finner forøvrig mellom 20 og 30 forskjellige grafittiverk i gården, omtrent 2/3 er laget på stensil!

- Vi elsker all kunst og kulturengasjement generellt, og skiller ikke så bastant på gate- og tradisjonell billedkunst. Vi ønsker å være et kulturhus, en boltreplass for kreative, og stiller gjerne lokalene til disposisjon, om det er gatekunst, teater, maleri, bordtennis eller diskusjonsfora er egentlig uvesentlig. Alt ligger i navnet vårt - Dama di, Kunst, kaos og bar, avslutter Henrik, og ønsker alle som vil se på kunstverkene velkommen.

Streetartnews.net
Streetartnews.net
Streetartnews.net
Streetartnews.net