Kjerringøy - ekte eventyr

Gå i land på maleriske Kjerringøy! Du blir slått av det bildeskjønne landskapet og møtet med kystkultur og det best bevarte handelstedet fra 1800-tallet.

Attraksjon
> Opplevelser
10.09.201314:13 cecilie

 

Opplevelser nært Bodø

Kjerringøy, ligger en halvtimes biltur nord for Bodø. Et malerisk, kystalpint landskap ytterst mot Vestfjorden skjermet mot storhavet av en krans av små øyer, holmer og skjær. Sammen med fiskerike fjorder og mange små og store jorder på ei smal landstripe, har dette gitt grunnlag for bosetting med spor fra før yngre jernalder.

Ferge til Kjerringøy er Festvåg-Misten

> Informasjon om bussruter Bodø - Kjerringøy 

Nordnorsk kysthistorie

Kjerringøy er i dag et lite, moderne bygdesamfunn med over 350 små og store innbyggere. I dette kompakte og varierte landskapet finner du alt fra blankskurte fjell, skinnende hvite sandstrender til aktive jordbruksbygder og ikke minst det historiske Kjerringøy Handelssted.

Kjerringøy Handelssted

Det intakte museumsanlegget er i dag et av landets aller viktigste bygningsminner fra denne perioden. Her får du et unikt innblikk i nessekongenes liv, et miljø som er mesterlig skildret av Knut Hamsun. Handelsstedet har derfor vært brukt til filmatiseringer av flere av hans romaner. 

> Les mer om Kjerringøy Handelsted

Hamsun i bilder og mat

I Zahlfjøsen, handelsstedets gamle driftsbygning, finner du film- og billedutstillingen ”Hamsun i bilder” med blant annet Karl Erik Harr sine illustrasjoner. Du kan også oppleve båtbyggeren Ulf Mikalsen, som bygger nordlandsbåter på tradisjonelt vis. Markens Grøde er en nytt spiseri ved siden av Zahlfjøsen. Her vil du kunne se nærmere på ysteprosessen, smake brød bakt i steinovn og speket kjøtt fra gårdens egen økologiske produksjon.  

Landskap i verdensklasse

Mange verneområder og andre naturherligheter byr på unike opplevelser. Enten du søker hårreisende utfordringer i stupbratte fjell, døsige båtturer eller rolige spaserturer, finner du det garantert her på Kjerringøy. Gjør deg klar til å oppleve Ekte Eventyr på Kjerringøy!

> Les mer om Kjerringøy på www.kjerringoy.info.