Bodø på National Geographics topp 20 "må se"-liste

Når redaktørene i National Geographic Traveler presenterer listen over de 20 "må-se" stedene i 2013, er Bodø en av de.

17.11.201316:43 cecilie

Innflyging i vakkert kystlandskap

Bare innflygningen alene er en opplevelse forteller National Geographic. Du får se et kystlandskap med tusenvis av øyer, med utsikt over majestestiske isbreer og fjell.

Rett utenfor Bodø ligger ”Væran”, en enestående skjærgård som er tilgjengelig året rundt. Som Nordlandskysten i miniatyr innbyr Væran til øyhopping, seil- og padleturer. Dette helt spesielle landskapet består av flere hundre øyer, holmer og skjær. Helligvær alene består av 365 øyer – en for hver dag i året. 

Fra kaia i Bodø sentrum bringer daglige hurtigbåtavganger deg raskt ut til en del av verdens vakreste kyst hvor du nesten kan høre at tiden står stille. 

Lyset

De trekker frem det unike og magiske lyset som mange lokkes av, som enten er i myke vinterpasteller, som nordlys eller gløden fra sommerens midnattsol. Framfor alt trekker de frem fraværet av distraksjoner og at du får nærkontakt med en natur som virkelig tar pusten fra deg. 

Les hele artikkelen her: National Geographic Traveler. 

Saltstraumen

Saltstraumen trekkes også frem, som ligger rett utenfor Bodø. Her kan du oppleve ekstreme naturkrefter i fritt spill når 372 millioner kubikkmeter sjøvann skal presses gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer.

Saltstraumen er også et eldorado for fiske- og dykkefrelste, men rike forekomster av torsk, sein, steinbitt og breiflabb. Området har også dype historiske røtter, med spor av bosetting helt tilbake til siste istid.

Ernst Furuhatt
Tommy Andreassen
Carl Erik Nyvold
Ernst Furuhatt
Rune Nilsen