Det arktiske lyset

Mist pusten av dansende nordlys, vinterpasteller eller glødende solnedganger.

27.08.201315:42 cecilie

På grunn av at Bodø ligger på en halvøy, midt i Nordlands vakre kystlinje, har vi ingen fjell som stenger lyset ute. Hele vinteren kan vi se solen, eller glimt av solen, like under horisonten. Dette gjør at Bodø har et spektakulært lys, hele året, selv i mørketiden. Fra mørkt blått, via gullskimrende til dyp rosa. Faktisk har vi ikke reell mørketid, og dermed sies det at Bodø er det stedet i verden med flest lystimer i løpet av et år. Det fantastiske fenomenet har blitt et yndet objekt for fotografer som gjerne vil fange det stadig skiftende vinterlyset. I tillegg har vi det alltid fasinerende nordlyset. Selv vi som bor her hele året blir stadig betatt av fargespillet på himmelen.Vi anbefaler #bodobylight på instagram 

Midnattsol

Når sola aldri tar kvelden, kan du la sjelen vandre barbeint over kritthvit sand og varmt svaberg. Du kan beundre midnattssola fra Rønvikfjellet eller se den henge som et polert gullsmykke i horisonten mens du nyter stillheten på den sagnomsuste stranda Mjelde Mjelle – sjekk ut. Benytt sjansen og opplev midnattssola når den henger ute ved øye Landegode – et av Norges mest brukte postkortmotiv gjennom alle tider.

Mørketid

Når mørketiden senker seg og naturens kunstmaler dypper penselen i indigo og isblått, senker det trolske vinterlyset seg over regionen rett nord for Polarsirkelen. Da kan du dra ut av sentrum å bivåne nordlysets ballettforestilling på himmelens hovedscene. Som florlette silkeslør flagrer grønt, gult, rødt og rosa kosmisk lys i en improvisert koreografi. Du må ha vært der for å forstå.

Nordlys

Har du vært utendørs en vinternatt i Nord-Norge? Da har du kanskje vært vitne til  det mest fantastiske lysfenomen naturen kan tilby. Nordlyset (Aurora Boralis) oppleves mest intenst langt nord på den nordlige halvkule. Som florlette silkeslør flagrer grønt, gult, rødt og rosa kosmisk lys i en improvisert koreografi. Du må ha vært der for å forstå.For nordlysvarsel besøk Storm sine nettsider http://www.storm.no/nordlys/

Nordlyset kan oppleves på mørke, klare kvelder fra september til april. I Bodø, under den Aurorale Ovalen, et belte av lys som sirkulerer gjennom de geomagnetiske polene, har du den beste muligheten til å se det fargerike og bevegelige Nordlyset. Ofte starter det svakt helt i nord, og beveger seg høyere opp om kvelden og natta. Se filmen National Geografic tok i vår region her.

Tips til steder å se nordlyset i Bodø: