L

egeg

w

Stort supportteam fra Bodø drar til Europafinalen i Bocuse D´Or

Visit Bodø deltar på Bocuse D´Or sammen med flere andre fra matmiljøet i Bodø. Målet er å sette fokus på Bodø som matby.

12.06.201811:06 Raymond Jakobsen

Christian Andre Pettersen representerer Norge under Bocuse d`Or Europe i Torino denne uken. Menyen hans er inspirert av oppveksten nord for polarsirkelen, den arktiske våren og midtnattsola. 

Bodø som en kreativ læringsarena.

Bodøværinger har markert seg sterkt på matfronten den siste tiden. Under Årets kokk 2017 stakk tre bodøværinger, Christian Andre Pettersen (27), Øyvind Bøe Dalelv (27) og Rasmus Johnsen Skoglund (27) av med alle pallplasseringene. Christian Andre Pettersen representerer nå Norge under Bocuse D’Or Europa som potensielt sender ham videre til verdensfinalen i Lyon på nyåret. I teamet til Christian Andre Pettersen deltar bodøkokkene, Rasmus Johnsen Skoglund fra Bryggerikaia og Simon Engstah fra Hundholmen Brygghus.

Restaurantbransjen i Bodø har et stort fokus på å løfte frem lærlinger og unge talenter. Dette har vært en vellykket strategi som har satt Bodø på matkartet. Christian Andre Pettersen har selv sagt at han ønsker å bidra til å løfte dette fokuset. Vi har utelukkende gode erfaringer med å gi lærlingene våre stort selvstendig ansvar fra første dag i kombinasjon med tett og god opplæring. På denne måten bygger vi morgendagens talenter, sier Erik Tostrup fra Bjørk/Hundholmen/Ohma

Bodø som råvareleverandør. 

Det bugner av råvareleverandører i Bodø og Salten. Dette ser vi også igjen på den internasjonale arenaen. Man trenger ikke dra lengre enn til København og den prisbelønte Michelin-restauranten Noma, for å se kråkeboller fra Steigen på menyen. Dette er bare en liten del av en stor mulighet vi har i regionen vår, sier Roger Løngaard fra Domstein AS i Bodø.

 

Bodø som Foodies-destinasjon.

En foodie er en person som har en sterk interesse for mat. I tillegg til å være interessert i maten i seg selv, så er en foodies også interessert i den bakenforliggende historien, produksjonen, samt i personlighetene som står bak de konkrete måltidene.


Vi mener at Bodø og Salten er klar for en større satsing på matopplevelser. Vi har restaurantene, vi har råvareleverandørene, vi har matprodusentene og vi har de lokale ambassadørene, sier reiselivssjef Ann-Kristine Rønning Nilsen i Visit Bodø. Gjennom DA-pilaren opplevelsesbasert verdiskaping, ses det nå på muligheten for å etablere et nettverk innenfor matsegmentet sammen med relevante aktører. For å bli en foodie-destinasjon må bransjen levere kvalitet i alle ledd, fra foredling til servering.

Vi ser et unikt og genuint matengasjement i Bodø og Salten. Nå må vi samles om å videreforedle matopplevelsene og kommunisere dette sterkere ut i verden, sier Merete Nordheim, prosjektleder i Visit Bodø.

Du kan lese mer om konkurransen i Torino på http://bocusedornorge.no/ 

Bouce d`Or Norge