L

egeg

w

15 ting å gjøre sammen med barna i Bodø

Det skal ikke være vanskelig å finne på noe for de minste i Bodø i sommer, og her gir vi deg 15 tips til hva dere kan gjøre. Passer for barn i alle aldre, i allslags vær. God sommer!

30.06.201715:03 Stine Eidissen Bya

Nordlandsbadet

Flott badeland med morsomme sklier, stupebasseng på 5, 2,5 og 1 meter med sviktbrett, strømkanal og utebasseng. Nordlandsbadet har åpent 360 dager i året – med garantert sommertemperatur! I sommer er det åpent hver dag kl. 11-18 (til kl. 20 ons/fre).

 

Pelle Politibil-show

Vi kjenner alle den lille politibilen med det store hjertet, og i løpet av sommeren kan barna få et møte morsomme Pelle. Pelle Politibil tar i mot besøk i ca. 15 minutter, og alle som kommer får et Pelle-bevis. Dette arrangementet er gratis, og passer for barn i barnehage- og barneskolealder. Utenfor politihuset i Bodø kl. 13 hver tirsdag og torsdag i juli. Les mer om Pelle Politibil-show.


Bratten aktivitetspark

I spektakulære omgivelser på veien mot Kjerringøy finner du Bratten aktivitetspark. Med utsikt mot Landegode finner du et flott uteområde tilrettelaget for småbarnsfamilier.

I sommer blir det spennende aktivitetsdager hos Bratten aktivitetspark onsdager og torsdager kl. 10-14 i perioden 28. juni - 17. august.

Her kan barna leke med elektriske Pelle-biler, pedaltraktor, stylter, lekeskute, kjempesjakk, frisbeegolf, skateboard, drageflygning eller bruke gapahuken. Det er åpent for barn i alle aldre. For kr. 100,- er det tilgang til alle aktiviteter, i tillegg til lekeutstyr som sandkasser med leker, utendørsspill o.l. som kan benyttes fritt.

 

Stormen bibliotek 

På Stormen bibliotek er det høytlesning for barn i eventyrhula hver ukedag kl. 11, og kreative aktiviteter fra kl. 13-14 i barnebiblioteket. Fram til 20. august er det også tusenvis av legoklosser til disposisjon i barneavdelingen – her kan du bygge av hjertens lyst!
Sommerprogrammet på Stormen bibliotek

 

Newton Flight Acadamy + Norsk Luftfartsmuseum

Newton Flight Acadamy kan du lære å fly! Senteret har flere flysimulatorer og instruktører. Passer best for litt større barn. Åpent hver dag kl. 10-18.

 

Interaktiv Memo-lekeplass på torget 

På torget i Bodø finner du den spesialdesignede lekeplassen som åpnet til byjubileet i fjor. Bodø er den første byen i Norge som får den interaktive Memo-lekeinstallasjonen, hvor deltakerne kan spille ulike digitale spill i en sirkel. Bølgen er et balanseapparat som vil bidra til å gi barn og unge god balanse, og skape kreativ lek.


En tur på stranda

På nordsia som vi kaller det for, på vei mot Kjerringøy, finner du flere flotte strender og badeplasser. Geitvågen er et flott område med havbasseng og campingplass. Andre strender i samme området som egner seg godt for bading eller en fin tur er Ausvika, Auvika og legendariske Mjelle. 


Royal Bowling

Bowling passer for hele familien, og her finner du i tillegg Shuffleboard og biljard. Du finner Royal Bowling i kjelleren på Radisson-hotellet i sentrum. Les om Royal Bowling.

 

Bædi & Børdi

Barnas digitale reiseguider er fra sommeren 2017 på plass på Kjerringøy Handelssted og Norsk Luftfartsmuseum. Med den nye appen blir turen en helt ny opplevelse for de minste.
Bædi & Børdi på Kjerringøy Handelssted
Bædi & Børdi på Norsk Luftfartsmuseum


100-meterskogen 

Ved Nordland Kultursenter går det sti opp til 100-meterskogen på Alberthaugen. Her er det både tauleker og gapahuk med grillmuligheter. Herfra er det ikke langt til en flott andedam, og dessuten kort vei ned til Bodøsjøen friluftsområde.

 

Frisbeegolf

I Rensås-parken finner du et flott anlegg for frisbeegolf. Å spille med frisbee er en morsom og inkluderende aktivitet for hele familien. Frisbeegolf passer folk i alle aldre, og er en hverdagsaktivitet som er lett å lære. Les mer om frisbeegolf. 

 

Finnvalli Naturpark, Vesterli (Misvær)

Flott område med badevann, grillplasser, hengekøyer, kanoer. Perfekt for en dagstur. Les flott blogginnlegg om Finnvalli Naturpark her.

 

RamSalten Våtmarksenter Zahlfjøsen, Kjerringøy

Aktivitet for barn. Den heter "Du finner meg i fjæra" - et naturveiledningsopplegg der vi undersøker og registrerer dyr, fugler og planter i fjæresonen. Nordnorske leker gjennomføres underveis. Tidspunkt i forhold til flo og fjære annonseres på våtmarksenterets Facebookside hver mandag. Opplegget er gratis. Åpent daglig kl. 11-17.

 

Bodø actionhall og Lekedilla

Masse action og moro for barn fra 7 år. Her finner du lasertag, reball, archery tag, escape room og paintball. Les om Bodø Actionhall her.

På Lekedilla finnes høye sklier, trampoline, hinderløype, kanonhjørne, airhockey, ballbinge og mye mer. Her er det utfordringer for barn i alle aldre. Apparater for barn fra 1–5 år. Les om Lekedilla Bodø her

 

Keiserstien 

Ta med barna på en fantastisk tur opp til Bodøs byfjell, Keiservarden. Med sherpasti som ble åpnet av Dronning Sonja sist sommer. En flott tur for hele familien! Kjør opp på Rønvikfjellet og start turen fra parkeringsplassen ved Turisthytta.